Hamilton breekt arm tijdens verlies

Door

Texas Rangers designated hitter Josh Hamilton heeft zijn arm gebroken en zal tussen de zes en de acht weken uit zijn. Tijdens het verlies tegen de Detroit Tigers dook hij naar de thuisplaat en brak daarbij zijn rechterbovenarm.

Hij probeerde te scoren toen zowel catcher Victor Martinez als derde honkman Brandon Inge een bal probeerden te vangen aan de dugout van de Tigers. Inge ving de bal en gooide hem naar Martinez, die nog net op tijd Hamilton kon uittikken.

,,Het was een domme zet,” zei Hamilton. ,,De hele tijd dat de bal in de lucht hing riep de coach dat ik ervoor moest gaan, dat er niemand op de honk stond. Ik wou het niet doen, ik dacht dat er iets ging gebeuren. Maar ik luisterde naar mijn coach en ging ervoor. Ik moest wel met het hoofd vooruit glijden.”

Texas startte het seizoen met een 8-2 record, maar verloor nu tegen de Tigers met 5-4. Michael Young, tweede honkman van de Rangers, sloeg een run binnen en wist er zelf twee te scoren.

De scorebordjes bleven maar in de negende inning wist Tigers’ eerste honkman Miguel Cabrera de winnende hit binnen te slaan. Leftfielder Ryan Raburn wist ook twee runs binnen te slaan. Pitcher Jose Valverde wist zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, hij liet maar één hit toe in één inning.

Vandaag staan de twee ploegen terug tegenover elkaar en pitchers Dave Bush van Detroit en Max Scherzer van Texas zijn dan de startende pitchers.

Foto: ichifan51.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen