Hamilton begint voorzichtig aan revalidatie

Door

Twee weken nadat de regerende AL MVP Josh Hamilton zijn arm bezeerde nadat hij met het hoofd vooruit naar homebase gleed begon hij terug met trainen. Hij ving flyballs, gooide wat en liep rond de honken.

Hij was in een vrolijke bui en had een T-shirt aan met een citroen op waarin ‘don’t get bitter, get better’ stond geschreven.

,,Vandaag is mijn beste dag zover het over mijn pijn gaat,” zei Hamilton. ,,Ik moet zelfs niets zeggen, dit zegt alles (hij wijst naar zijn T-shirt). Geen medelijden hebben met jezelf, het is wat het is. Gewoon doen wat je moet doen om beter te worden, zo vlug je kan.”

Toen Hamilton geblesseerd raakte zeiden de Texas Rangers dat hij zes tot acht weken uit zou zijn en niet zou mogen met de bat trainen tot na een maand. ,,Met de bat trainen gaat het laatste zijn wat ik zal doen,” zei Hamilton. ,,Ik ben nu gewoon zoveel mogelijk aan het doen tot ik echt kan terugkeren.”

De designated hitter traint al op slaan met zijn niet-geblesseerde arm maar weet nog niet wanneer hij zal klaar zijn om met beide armen te trainen. Het klinkt alsof het vlugger zal zijn dan verwacht, maar hij heeft nog steeds veel pijn als hij zijn rechterarm volledig strekt.

,,Je mag zo’n dingen niet opdringen,” zei manager Ron Washington. ,,Als Josh klaar is, zal je hem zien in de hitting cage. Als hij bijna klaar is, zal hij met de bat trainen.”

Foto: mlbfanz.com

 

Ook leuk om te lezen