Hall of Famer Woodson naar Raiders

Door

De Oakland Raiders hebben met Rod Woodson een Hall of Famer bij hun coaching staff. Woensdag werd beslist dat hij als assistent de cornerbacks van het team zal coachen. Woodson was zelf een van de beste die ooit op de cornerbackpositie speelde en werd geselecteerd in het NFL’s 75e verjaardagsteam, terwijl hij nog actief speelde.

,,Het is een eer om terug bij de Oakland Raiders te zijn en om met de spelers te praten over ‘het echte football’,” zei Woodson. ,,Ik zie al uit naar de samenwerking met de organisatie en de uitdagingen van het seizoen in 2011.”

De afgelopen jaren werkte Woodson als analist voor NFL Network en Big Ten Network maar besliste nu om naar coaching over te stappen.

,,Ik ben enthousiast over het feit dat we een speler uit de Hall of Fame hebben die terugkeert naar onze organisatie,” zei headcoach Hue Jackson. ,,Ik was enorm onder de indruk van zijn communiceren tijdens het jobinterview en ik ben blij dat Rod zijn kennis zal kunnen delen met onze spelers.”

Woodson speelde het leeuwendeel van zijn carrière bij de Pittsburgh Steelers. Daarna speelde hij nog voor de San Francisco 49ers en de Baltimore Ravens, waarmee hij in 2000 de Super Bowl won tegen de New York Giants.

Hij beëindigde zijn carrière in Oakland, waar hij in 2002 het AFC championship won. Hij speelde 11 keer in de Pro Bowl en is met zijn 71 interceptions de derde speler aller tijden op dat gebied. Hij is nog steeds all-time leider in interceptions teruggelopen voor touchdowns (12) en interception return yards.

Foto: thesportscommentary.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen