Hakeem Olajuwon: Personal trainer van de NBA

Door

Hakeem Olajuwon. De superster die in 1994 en 1995 een kampioenschap veroverde met de Houston Rockets. Uitvinder van The Dream Shake. De beste man is inmiddels al een tijdje gestopt met professioneel basketballen, maar hij kan het niet laten om de sterren van nu de kneepjes van het vak bij te brengen. In de zomer kun je dan ook bij hem aankloppen voor extra trainingen.

Sinds 2002 is Olajuwon een soort personal trainer van de NBA. Dwight Howard kwam in 2010 al op bezoek om te werken aan zijn post moves. Kobe Bryant kwam even langs, zelfs LeBron James en afgelopen zomer was het Amare Stoudemire, de power forward van de New York Knicks.

Stoudemire wilde zich verbeteren en niet de speler blijven die goed is in de pick and roll en hard kan dunken. Olajuwon heeft hem de lage post moves bijgebracht. “Jullie zullen het niet geloven”, liet de voormalig center van de Rockets zich ontvallen in gesprek met de New York Times. “He could spin all day. He loves it”, aldus Olajuwon. Oordeelt u zelf hieronder.

Training Hakeem Olajuwon en Amare Stoudemire

Training Hakeem Olajuwon en Dwight Howard

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen