Grote renovatie Louisiana Superdome

Door

De Louisiana Superdome, het thuisstadion van de New Orleans Saints, zal een grondige renovatie ondergaan. In 2005 kreeg het zijn laatste make-over, toen orkaan Katrina de stad blank zette en een deel van de bevolking in het stadion moest schuilen. Het project zal 85 miljoen dollar kosten en zal, als alles normaal verloopt, klaar zijn op 21 juni 2011.

De kenmerkende ovale vorm zal plaats maken voor een meer rechthoekige vorm, er worden grotere stoeltjes geplaatst en er komen nieuwe winkeltjes. ,,Er zal zeker een wow-effect zijn,” zegt Doug Thornton, vice president van Dome management company SMG, ,,Als je binnenkomt zal je een compleet veranderde dome zien, het onderste ovaal zal volledig vervang zijn door een rechthoek.”

In 2005 werd het stadion in een klap wereldnieuws door de orkaan Katrina. Meer dan 30.000 vluchtelingen werden in het stadion opgevangen, 32.000 vierkante meter van het dak moest worden vervangen, 58.000 zitjes moesten worden schoongemaakt en miljoenen liters water moesten worden verwijderd.

Destijds kostte het de staat Louisiana 225 miljoen dollar om het stadion terug speelklaar te krijgen. Het was de eerste maal dat er aan het stadium werd gewerkt sinds de opening in 1975.

De huidige renovatie hoort bij het 15-jarig leaseplan dat de ploeg overeenkwam met de staat Louisiana in 2009. De renovatie is broodnodig gezien het aantal grote evenementen wat er voor de komende jaren op de planning staat.

In 2012 wordt het kampioenschap van college football er gespeeld, de BCS Championshipgame, en de ‘Final Four’ van het college basketbal. Een jaar later wordt de Super Bowl terug gespeeld in de Dome. De laatste keer dat die in New Orleans werd afgewerkt was in 2002, toen de New England Patriots verrassend de St. Louis Rams versloegen.

Foto: blog.cleveland.com

Ook leuk om te lezen