Grossman: ‘Redskins gaan NFC East winnen’

Door

Op de allereerste depth chart die in dit NFL-seizoen het levenslicht zag, prijkte de naam van Rex Grossman als starting quarterback. Als Sexy Rexy de aanval van de Washington Redskins straks – ijs en weder dienende – gaat leiden, zal dat weer voor het eerst sinds 2007 zijn dat hij een seizoen mag beginnen. Hoe de kaarten ook mogen vallen – aan zelfvertrouwen ontbreekt het Nummer 8 allerminst.

Grossman heeft voorlopig het volledige vetrouwen gekregen van coach Mike Shanahan, en die boodschap zorgde bij de quarterback kennelijk voor een boost. Want waar vele kenners de Washington Redskins andermaal een kanshebber achten voor de slechtste ploeg in de NFL, daar heeft Grossman een andere overtuiging.

,,Niemand heeft het over ons”, aldus Grossman woensdag tegenover de verzamelde pers, ,,en dat vinden wij ook prima zo. Maar als je ons zo van top tot teen bekijkt, dan zie je een groep fantastische spelers. En het is echt niet nodig dat de mensen ons nu al de beste vinden. Maar als puntje bij paaltje komt straks, denkt ik dat deze ploeg de East gaat winnen…”

Voor alle duidelijkheid: de NFC East bestaat, behalve de Redskins, uit de Philadelphia Eagles, de Dallas Cowboys en de New York Giants.

Grossman, Heisman Trophy runner up en als 22nd overall pick gedraft door de Chicago Bears in 2003, leidde diezelfde Bears in 2006 al eens naar de Super Bowl. Daarin bleken de Indianapolis Colts uiteindelijk te sterk.

Grossman, echter: ,,Als ik om me heen kijk, dan zie ik dat deze aanval meer kwaliteiten bezit dan ik destijds had in Chicago. En de verdediging gaat echt stappen voorwaarts maken, let op mijn woorden. Het gaat een leuk jaar worden, en wij zullen een goed team worden.”

Grossman verkaste in 2009 van de Bears naar de Houston Texans, alvorens hij een jaar later naar Washington toog. Bij beide clubs was hij backup up, al mocht hij de laatste drie wedstrijden van het seizoen bij de Redskins starten in plaats van Donovan McNabb.

Ook leuk om te lezen