Groots ijshockeyspektakel in Amsterdam

Door

Tijdens de grote All American Night Sports van Sport Amerika en WNL op Radio 1 verklapte Leo Oldenburger het al aan ons, maar op 25 en 26 augustus vindt in de Amsterdamse Ziggo Dome definitief een ijshockeyspektakel plaats dat zijn weerga niet kent; de ERU Prestige Amsterdam Icehockey Cup 2012. Naast de Duitse topteams de Kölner Haie en de Krefeld Pinguine, strijden ook de nationale teams van Nederland en Canada om de hoogste eer.

Het unieke evenement krijgt nog extra glans door de deelname van de Detroit Red Wings Alumni, waarin voormalige NHL-sterren schitteren. De Red Wings zullen het twee maal opnemen tegen de Nederlandse oud-internationals. Er zullen per dag 3 topwedstrijden worden gespeeld in de Ziggo Dome, mét natuurlijk het broodnodige entertainment.

De Detroit Red Wings Alumni is een rondreizend ijshockeygezelschap dat de ware liefhebber doet watertanden. Op het ‘roster’ van dit jaar staan legendarische NHL’ers als Chris Chelios, Dino Ciccarelli, Chris Osgood, Igor Larionov en vele, vele anderen. De organisatie van de ERU Prestige Amsterdam Icehockey Cup 2012 is dan ook zeer verheugd met de komst van vele legendarische ijshockeyers.

De Red Wings zullen twee maal uitkomen tegen de Dutch All-Stars, een team met Nederlandse oud-internationals zoals Ron Berteling, Tommie Hartogs, Theo van Gerwen en Tonny Collard. Ook is de ERU Prestige Amsterdam Icehockey Cup zeer verguld met de aanwezigheid van 2 Duitse topteams.

De Krefeld Pinguine zijn tweevoudig landskampioen en heeft met Herberts Vasiljevs een captain in de gelederen met NHL ervaring. Hij speelde bij de Vancouver Canucks en de Atlanta Thrashers. De Kölner Haie hebben een nog imposantere erelijst, met liefst 8 landstitels op hun naam. Uwe Krupp (die als speler Stanley Cups won met Colorado Avalanche en Detroit Red Wings) is, in de Domstad, de coach.

Deze twee ploegen zullen met het Nederlands Team en Team Canada strijden om de Cup. Oranje staat sinds kort onder leiding van coach Larry Suarez. Onlangs werd het Nederlands Team 3e bij het WK in Polen en wist het te winnen van Roemenië, Australië en Litouwen. Tegen de latere kampioen Zuid-Korea werd pas in Overtime verloren. Team Canada, met coach Keith Primeau, bestaat voornamelijk uit Canadese spelers uit de AHL en spelers die door NHL-ploegen ter beschikking aan Team Canada worden gesteld. Eén van de geselecteerde spelers is Kyle Quincey (foto) van de Detroit Red Wings. De verdediger geeft in de Ziggo Dome ook een paar ijshockeyclinics.

De ERU Prestige Amsterdam Icehockey Cup 2012 wordt een groot feest voor de fans! IJshockey op wereldniveau en de mogelijkheid grote ijshockeysterren te ontmoeten. Sport Amerika zal je uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom dit prachtige ijshockeyfestijn, dat hopelijk deze schitterende sport definitief op de kaart zal zetten in Nederland.

Foto: Getty Images
Tekst Amsterdam Icehockey Cup & edit Sport Amerika

Ook leuk om te lezen