Blake Griffin tekent bij Jordan brand

Door

Na Russell Westbrook zal ook Blake Griffin de overstap van Nike naar de Jordan Brand maken. De power forward van de Los Angeles Clippers werd afgelopen zomer een sneaker free agent en werd dan ook met verschillende sportmerken in verband gebracht. Griffin heeft gesprekken gevoerd en presentaties bijgewoond van de steeds populairder wordende merken als Under Armour en het Chinese Anta. Laatstgenoemde heeft onder meer Kevin Garnett onder contract staan en naar verluidt hebben zij Griffin een contract in het vooruitzicht gesteld waarbij hij ruim zeven miljoen dollar per jaar opstrijkt.

De Clippers hebben afgelopen zomer Griffin vast weten te leggen voor de komende vijf jaar waarvoor de ploeg uit Los Angeles 95 miljoen dollar betaald. Met dit contract op zak speelde geld géén rol meer in de keuze voor een nieuwe sneaker. Gezien zijn knieblessures eerder in zijn carrière zou Griffin vooral comfort en stabiliteit belangrijk vinden en niet het aantal dollars dat hij kan opstrijken. De hoogvlieger blijft daarom binnen de Nike-familie maar zal niet meer met de swoosh op zijn schoenen spelen. Het contract dat Griffin zal tekenen bij de Jordan brand levert hem slechts de helft op van wat hij aangeboden kreeg van Anta.

Net als haast iedereen die ooit een basketbal richting de ring heeft gegooid was Griffin een fan van Michael Jordan en droeg hij het magische nummer 23 gedurende zijn college carrière in Oklahoma. Tevens is teamgenoot Chris Paul één van de belangrijkste gezichten van het merk van de beste basketballer ooit.

Griffin treedt toe tot de Jordan familie waar eerder genoemden Chris Paul en Russel Westbrook reeds toe behoren maar waar ook jonge spelers als Michael Kidd-Gilchrist, Jared Sullinger, Kendall Marshall en Jeff Taylor een contract hebben getekend. Met het vertrek van Wade bij de Jordan brand kwam er 10 miljoen dollar vrij waarvan o.a. de jaarlijkse vijf miljoen dollar voor Westbrook kan worden betaald en waarvan ook de verwachte drie miljoen dollar per jaar voor Griffin wordt gefinancierd.

Afgelopen wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies was Griffin al te bewonderen in een paar Jordans. Nog géén signature shoe, maar de Jordan Super Fly.

Foto: Google Images

Ook leuk om te lezen