Greg Monroe en de Pistons bezig aan een opmars

Door

 

Het leek weer zo’n jaar te gaan worden voor de Detroit Pistons. Een 4-24 start van het seizoen en de supporters keken stiekem al met een schuin oog naar de komende en sterke NBA Draft. Coach Lawrence Frank wil daar niets van weten, de Pistons wonnen zeven van de laatste negen wedstrijden en opeens ziet de toekomst er in Mo Town wat zonniger uit. De opmars kun je nog het beste zien aan het spel van Greg Monroe.

De tweede jaars van Georgetown scoorde afgelopen vrijdag in de 96-81 overwinning op de Boston Celtics 17 punten en pakte daarbij 10 rebounds (overigens de tweede zege in vijf dagen op Boston). “Iedereen weet nu wat zijn rol is en wat er moet gebeuren”, zei Monroe na de wedstrijd die alweer zijn zestiende double double van het seizoen noteerde. De 21-jarige center is niet meer weg te denken uit de basis.

Dat was in zijn rookie jaar nog wel anders. Monroe had moeite om zijn rol te vinden tussen al het geweld in de NBA onder de borden. Hij startte slechts in 48 van de 80 wedstrijden en was daarin goed voor gemiddeld 9.7 punten en 7.5 rebounds per wedstrijd. Niet eens heel slecht gezien het ramp jaar van de Pistons, waar spelers weigerde te trainen en coach John Kuester op straat werd gezet.

Monroe heeft zich dit seizoen sterk verbeterd en startte in alle 33 wedstrijden. The Big Man is goed voor 16.2 punten, 9.7 rebounds en 2.4 assists per wedstrijd. Niet alleen Monroe, ook de bankspelers van de Pistons hebben een groot aandeel in de opmars van de Pistons. De Pistons hebben in de laatste negen wedstrijden zelfs een 7-1-1 record als je alleen naar het tweede kwart kijkt, het domein van de reserves. De credits gaan naar Jonas Jerebko, Ben Wallace (die na dit seizoen stopt), Will Bynum en Ben Gordon.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen