Grant Hill stopt ermee na 19 seizoenen NBA

Door

Los Angeles Clippers v Golden State WarriorsGrant Hill gaat na 19(!) seizoenen in de NBA met pensioen. De veertigjarige zevenvoudig All-Star maakte gisteren live op televisie bekend dat hij volgend jaar niet meer terugkeert bij de LA Clippers. Hij kwam dit seizoen weinig in actie en liet al een aantal keer merken dat zijn afscheid naderde.

Hill begon zijn carrière als de nummer drie draft pick in 1994 en zette in 1995 de Rookie of the Year Award op zijn naam. De grote toekomst die hem werd toegedicht, kwam echter door blessureleed nooit echt uit.

Na een uitmuntende start bij de Detroit Pistons vervolgde Hill zijn carrière in het seizoen 2000/2001 bij de Orlando Magic, waar hij geplaagd werd door enkelproblemen. Van 2007 tot 2012 beleefde hij een wederopstanding bij de Phoenix Suns. In vier van zijn vijf seizoenen in Phoenix was Grant Hill actief in minstens 70 wedstrijden.

Hill verlaat de NBA met een carrière gemiddelde van 16,7 punten, zes rebounds en vier assists. Op het laatste jaar na, was hij in al zijn seizoenen in de NBA goed voor een gemiddelde van tenminste 13 punten per wedstrijd.

Voor wie nog even wil nagenieten van Hill zijn dit 19 seizoenen in twee minuten:

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Lance 7 jaar ago

    Vriendelijke vent. Maar zonder killerinstinct. Wordt geen hall of famer

    • Pieter Horstman 7 jaar ago

      Jawel hoor. Daar hebben alleen die Duke jaren al bijna voor gezorgd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen