Goodell nog niet klaar met Brady

Door

1253480808507929957
Roger Goodell is nog niet klaar met Tom Brady. In plaats van z’n verlies te slikken maakte de Commissioner bekend dat de NFL in beroep zal gaan tegen de uitspraak van U.S. District Judge Richard Berman, eerder vandaag. Volgens de federale rechter is Goodell te ver gegaan in zijn “volhardende strafexpeditie” jegens de New England Patriots quarterback.

Bredere context
Goodell vindt op zijn beurt dat hij moet zorgen voor de integriteit van het spelletje en is dus van mening dat Brady (hoe dan ook) een rol heeft gespeeld in ‘Deflategate’, waar de viervoudig kampioen dat zelf in alle toonaarden ontkent. Toch zei de rechter wel iets opvallends. Volgens Berman had Brady niet de kennis dat hij voor vier wedstrijden geschorst zou worden wanneer hij besef had van het bewust leeg laten lopen van ballen. Een wat ingewikkelde zin, maar daarmee wordt duidelijk dat Berman vooral naar de bredere context heeft gekeken en niet zo zeer naar hard bewijs. De rechter zette dat kracht bij door te verwijzen naar straffen voor het gebruik van verboden middelen en de verhouding ten opzichte van deze case.

Niet over
De NFL Players Association zegt vandaag in ferme bewoordingen het vertrouwen in Goodell op. Executive director DeMaurice Smith zei dat de macht die de NFL heeft Goodell niet de autoriteit geeft om oneerlijk, willekeurig en misleidend te handelen. Toch is de soap niet over. De manier waarop rechter Berman zich heeft uitgesproken beidt nog alle aanleiding voor discussie en een beroep. Hij heeft duidelijk aangegeven dat het beleid van Goodell juridisch aan alle kanten rommelt, maar of Brady nu wel of niet bewust een rol heeft gespeeld in ‘Deflategate’ is vandaag wederom niet duidelijk geworden.

Ondanks het beroep van Goodell en de league zal Brady nu sowieso kunnen starten in de openingswedstrijd van de NFL, volgende week donderdagnacht. De Patriots spelen dan in eigen huis tegen de Pittsburgh Steelers. Goodell gaf aan niet aanwezig te zullen zijn. De focus moet volgens hem liggen op de wedstrijd en de viering van de gewonnen Super Bowl door de Patriots.

Foto: gawker

Ook leuk om te lezen