Goodell: ‘Ik wil NFL teams in Londen en Los Angeles’

Door

SJA Media Lunch
Dit weekend spelen de San Francisco 49ers en Jacksonville Jaguars de tweede wedstrijd in Londen dit jaar. Het feit dat er volgend jaar maar liefst drie wedstrijden in Wembley Stadium zijn geeft aan dat de NFL zeker markt ziet in Europa. Dat stipte commissioner Roger Goodell ook aan in een persconferentie: “Jullie bewijzen dat jullie een franchise verdienen.”

Londen vs. LA
Het was niet alleen goed nieuws voor de fans in Europa, ook voor Los Angeles had Goodell goede woorden over toen hem gevraagd werd of er eerst een team in LA moest komen voordat er een team in Londen kon komen:

Ik wil heel graag weer een team in Los Angeles. Maar het moet op de goede wijze gebeuren. Het moet succesvol zijn. Ik wil teams in Londen en LA, maar het maakt mij niet uit waar er eerst een team komt.

Los Angeles
Los Angeles, de tweede stad in de Verenigde Staten, zit sinds 1995 zonder NFL team. In dat jaar vertrokken de Los Angeles Rams en de Los Angeles Raiders naar St. Louis en Oakland.

Sindsdien zijn er wel geruchten dat er een team naar LA zou komen, maar nog niets is besloten.

Kandidaten om naar LA of Londen te verhuizen zijn de Jacksonville Jaguars en de St. Louis Rams. Maar het kan ook zo zijn dat Goodell twee nieuwe franchises toevoegt en zo de NFL naar 34 teams oprekt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen