Golden Glove Awards: Mike Trout is bestolen

Door

De Baltimore Orioles waren dinsdag de grote winnaars tijdens de jaarlijkse Golden Glove Awards. Catcher Matt Wieters, shortstop J.J. Hardy en centerfielder Adam Jones mochten zich de beste noemen op hun positie in de American League. “We zijn zo trots op die jongens”, reageerde Orioles’ manager Buck Showalter. “Ze maakten niet alleen ons beter, maar ook hun teamgenoten.”

De uitverkiezing van Jones in centerfield mag een verrassing worden genoemd. Mike Trout van de Los Angeles Angels werd vooraf aangewezen als dé grote favoriet om met een Golden Glove naar huis te gaan. Het 21-jarige fenomeen eindigde achter Jones op een tweede plaats. Trout was dit seizoen zowel aanvallend als verdedigend niet te stoppen en zijn diving catches in het outfield gingen de hele wereld over.

Er is voor zowel Jones als Trout een goede zaak te maken. Jones speelde dit seizoen meer innings dan Trout, had een hoger fielding percentage en meer putouts. Als je echter kijkt naar de ‘stat’ Ultimate Zone Rating (UZR), dan is Trout duidelijk beter dan Jones. Deze ‘stat’ meet hoeveel runs een speler redde voor zijn ploeg. Trout had een 11.4 UZR en 10.6 in centerfield, terwijl Jones gek genoeg een -6.7 UZR scoorde.

Een overzicht van de 2012 Golden Glove winnaars: 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen