De glazen bo(w)l van SportAmerika: 10 voorspellingen

Door

Vorig jaar verloren de Jaguars, Niners, Jets, Browns, Chargers, Rams en Bears allen meer dan tien duels. Welk team gaat dit jaar de grootste stap vooruit zetten?

Richard: De LA Chargers. Hoe graag ik de Jaguars ook wil zien schitteren, zij hebben nog steeds geen capabele QB. In Philip Rivers heb ik veel vertrouwen, als iedereen om hem heen fit blijft.

Pieter: De Jaguars en Browns niet. Die zouden al jaren stappen zetten en het gebeurt gewoon niet. De Niners zijn nog niet ver genoeg met hun opbouw. Teveel gaten. Bij de Rams zie ik het ook niet gebeuren. Voor de Chargers heb ik goede hoop. Die kunnen best een redelijk seizoen draaien. Overigens heb ik daar voor de lange termijn weer minder vertrouwen in. Los Angeles en de Chargers, dat wordt geen gelukkig huwelijk. Blijven de Bears over. Tien wedstrijden gaat ze zeker niet lukken, maar vorig jaar waren ze niet zo slecht als het 3-13 record – in 16 jaar was er geen team met meer geblesseerde starters als de 2016 Bears, en ze worden ieder jaar iets beter. 8-8 of met wat mazzel 9-7 zou er maar zo in kunnen zitten. En da’s beter dan de andere teams uit dit rijtje.

Chris: Normaal gesproken de Chargers, omdat zij de enige ploeg zijn met een redelijke quarterback. Vorig jaar waren het vooral blessures die deze ploeg teisterden, terwijl bij de rest van de teams vooral de kwaliteit van de spelers en het management het probleem was.

Merlijn: De Chargers.

Justin: De Chargers. Zij hebben als enige van die teams een bewezen quarterback en hadden ook simpelweg heel veel pech vorig jaar. Die waren beter dan hun record liet zien.

Jules: De Jets! Tenminste, als je kijkt naar wat hun doel is en of ze dit kunnen bereiken. Die #1 2018 draft pick is van hun! Maar sprong vooruit; de L.A. teams. Ik heb goede hoop dat McVay bij de Rams iets kan maken van deze offense (slechter kan bijna niet) en met Wade Phillips als DC zal die eeuwig talentvolle verdediging het eindelijk eens gaan waarmaken. Bij de Chargers kan het eigenlijk alleen maar beter gaan als ze eens een keer niet na 3 weken aan de 8e wide receiver toe zijn waarna de HC een publieke meltdown krijgt. Browns hebben nog een jaar nodig. De 49ers en Bears missen talent.

Angelo: Van de hierboven zeven genoemde teams zullen er twee echt uitspringen vanwege de stap naar voren. De Browns wisten vorig seizoen maar 1 wedstrijd te winnen, maar zullen dit seizoen voor het eerst sinds 2007 het seizoen .500 afsluiten. De Chargers zijn het tweede team. Ondanks de verhuizing naar en nieuwe kleiner tijdelijk stadion, weten de Bolts eindelijk de blessure vloek van zich af te werpen. Een tweede plek in de AFC West en Rivers als Offensive Player of the Year zijn het resultaat.

Wouter: De Niners. A 2-14 in 2016 biedt behoorlijk wat ruimte voor verbetering. B. Kyle Shanahan

Ook leuk om te lezen