De glazen bo(w)l van SportAmerika: 10 voorspellingen

Door

Welke speler gaat dit jaar zijn grote doorbraak/beste jaar ooit beleven?

Richard: Jadeveon Clowney, Houston Texans. Vorig seizoen werd hij al steeds beter en dat zonder JJ Watt aan zijn zijde. Ik gok op 15+ sacks dit seizoen voor Clowney.

Pieter: Cam Newton. De Panthers hadden na hun Super Bowl-deelname een bizar slecht seizoen, maar ik denk dat Newton dit jaar gaat laten zien dat hij toch echt één van de beste QB’s van zijn generatie is.

Chris: Austin Seferian-Jenkins. Zijn talent heeft nooit ter discussie gestaan, maar blessures en een slechte mentaliteit maakten een einde aan zijn tijd in Tampa Bay, waarna de Jets hem oppikten. Vorig seizoen ving hij alle tien de ballen die in zijn richting werden gegooid. Hij lijkt zijn leven gebeterd te hebben, al moet hij de eerste twee wedstrijden van dit seizoen nog missen door een oude DUI. Met een goede quarterback was de doorbraak van ASJ nog meer opgevallen, maar gezien het gebrek aan talent bij de Jets gaat hij een belangrijke rol spelen dit seizoen.

Merlijn: Carson Wentz verbaasde ons vorig jaar al met zijn volwassen spel bij de Eagles. Nu in het tweede jaar gaat hij helemaal los, ook dankzij de versterkingen die de Philadelphia Eagles binnen hebben gehaald.

Justin: Marcus Mariota. Hij wordt vaak vergeten omdat hij vaak met kleine of grotere blessures kampt waardoor mensen hem niet tot de top-quarterbacks scharen. Maar in de zwakke AFC South, en een goede supporting cast, denk ik dat dit het jaar gaat worden dat hij echt doorbreekt en de Titans de play-offs in leidt.

Jules: Martavis Bryant. Vaak geschorst maar als hij speelde altijd al niet te stoppen. Nu een jaar lang op het veld terwijl Antonio Brown alle double teams krijgt: dit wordt een monsterjaar voor Martavis.

Angelo: Jay Cutler for MVP. Naast de 11 wins en een wild card weet hij de Dolphins naar overwinningen te gooien tegen de Steelers en de Patriots. In de Superbowl krijgt hij helaas een hit waardoor Matt Moore de wedstrijd moet afmaken. Niettemin is Jay Cutler de verrassing, die eindelijk laat zien met een goede supporting cast een elite QB is.

Wouter: Carlos Hyde. Gaat zich in de categorie Devonta Freeman, David Johnson, Le’Veon Bell scharen.

Ook leuk om te lezen