Glass: ‘Kane’s matje is belachelijk’

Door

Voor wie het nog niet doorhad: aan een matje (we hebben het hier over de haardracht, inderdaad) zitten kennelijk strikte regels. Tenminste, volgens Tanner Glass, winger van de Vancouver Canucks, is het matje van Patrick Kane ‘echt belachelijk’.

En de aanvaller van de Chicago Blackhawks had z’n nieuwe playoff-kapsel middels een heuse persconferentie een dag eerder nog wel zo trots gepresenteerd. ,,Direct na de wedstrijd in Minnesota heb ik m’n kapper gebeld, die meteen downtown kwam en mij m’n nieuwe kapsel aanmat”, aldus Kane.

De gimmick viel echter verkeerd bij Canucks-winger Glass. ,,Het is een afgang”, vond Glass. ,,Hij trekt het matje in het belachelijke. En eerlijk gezegd ben ik daar niet zo blij mee.”

Pardon? Glass: ,,Ja. Kijk weet niet of er regels zijn, maar als je het alleen voor een paar maanden doet, en hem er daarna weer afhaalt, dan trek je het in het belachelijke. Draagt-ie hem het hele jaar, dan zou ik er nog respect voor hebben. Nu niet.”

Geconfronteerd met die woorden, liet Kane snel weten dat hij zijn matje slechts als een grap ziet. ,,Vertel hem dat maar, het is niet meer dan een grap.”

Maar dat was nou juist het probleem van Glass… Kane: ,,Oh, echt? Nou ja, ik doe het vooral voor m’n ploeggenoten, die vinden het leuk. En vorig jaar scheen het voor ons te werken. Ik doe het niet om andere spelers de gek aan te steken ofzo.”

Zie hier de persconferentie waarin Patrick Kane zijn matje presenteert:

Foto: sports.espn.go.com

Ook leuk om te lezen