Giants winnen World Series, Bumgarner MVP

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Seven

De San Francisco Giants hebben voor de derde keer in de laatste vijf jaar de World Series gewonnen. De ploeg van coach Bruce Bochy versloeg de Royals met 3-2. Madison Bumgarner werd verkozen tot de Most Valuable Player (MVP).

Beide teams speelden sterk en de wedstrijd bleef tot het einde spannend. De twee startende pitchers hielden het erg kort vol. Tim Hudson van de Giants speelde maar 1 2/3 inning en kreeg twee earned runs tegen. Het was de kortste outing van een startende werper in een zevende wedstrijd van de World Series sinds 1960.

Ondanks zijn korte wedstrijd won de 39-jarige pitcher wel zijn eerste titel. Hij had hier zestien seizoenen voor nodig. Royals-pitcher Jeremy Guthrie stond 3 1/3 inning op de heuvel en kreeg drie earned runs tegen.

Rookie Joe Panik maakte in de tweede helft van de derde inning misschien wel de belangrijkste actie van deze World Series. De tweede honkman startte na een hard geslagen bal op knappe wijze een double play

Vervolgens zou aangewezen slagman Michael Morse met een RBI single de Giants op voorsprong zetten. Het zou het beslissende punt betekenen.

Bullpen
De drie beste relief pitchers van de Royals, Kelvin Herrera, Wade Davis en Greg Holland, kregen zoals gebruikelijk geen enkele run tegen en hielden de Royals tot en met de laatste inning in de wedstrijd.

MVP
Echter aan de andere kant was er een man die geschiedenis schreef. Giants-pitcher Bumgarner gooide, met maar twee dagen rust, vijf scoreless innings en verlaagde zijn World Series-ERA naar 0.25. De 25-jarige pitcher kreeg de save op zijn naam en werd daarnaast verkozen tot de MVP.

http://youtu.be/PATJA8Ea0lg?list=UUoLrcjPV5PbUrUyXq5mjc_A

Pablo Sandoval
Pablo Sandoval noteerde een nieuw MLB-record. De derde honkman sloeg in de achtste inning een double. Het was zijn 26ste honkslag in de play-offs.

Achtste titel
Het was de achtste titel in de geschiedenis van de Giants. Coach Bochy won zijn derde World Series. Ook voor Nederlander Hensley Meulens, de slagcoach van San Francisco, was het zijn derde.

Reacties
Madison Bumgarner:

Buster Posey:

Michael Morse:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen