Giants verslaan favoriete Packers

Door

Het NFL play-offweekend kende met het duel tussen de Green Bay Packers en de New York Giants een heerlijke apotheose. De Packers waren vooraf op hun eigen Lambeau Field de torenhoge favoriet, maar konden die rol niet waarmaken. Eli Manning leidde zijn team verrassend eenvoudig voorbij de titelverdediger en zorgde daarmee ervoor dat de Giants volgende week op bezoek bij de San Francisco 49ers mogen uitvechten wie er namens de NFC naar de SuperBowl mag.

Een nederlaag waar niemand rekening mee had gehouden en zeker niet in Green Bay. De Packers kenden een ijzersterk regulier seizoen en sloten die af met een 15-1 record.

Maar waar Aaron Rodgers en zijn team in 2011 lieten zien waarom zij ook dit jaar tot de favorieten behoorden voor de SuperBowl, kwam het er deze zondagavond niet uit tegen de Giants.

Giants-quarterback Eli Manning bleef zondagnacht op de beslissende momenten wel overeind, terwijl zijn collega quarterback Aaron Rodgers weinig steun kreeg van zijn receivers.

Het breekpunt van de partij gebeurde net voor rust. Manning vond met een magistrale ‘Hail Mary” pass Hakeem Nicks en zijn catch zorgde voor een 20-10 voorsprong voor het team uit ‘the Big Apple’.

Na rust kwamen de Packers via een fieldgoal nog wel wat dichterbij, probeerden nog van alles door onder meer een on-side kick, maar het bleek tevergeefse moeite.

In het vierde kwart beslisten de Giants definitief de partij. De nederlaag werd aan het einde van het vierde kwart nog pijnlijker doordat de bezoekers de score opvoerden naar 37-20.

Tom Coughlin, de coach van de Giants, bleef rustig na afloop. ,,We weten hoe we kunnen spelen en dat komt er nu uit. Of we naar de Super Bowl gaan? Dat durf ik nu nog niet te zeggen, maar ik weet wel dat we een hele gevaarlijke ploeg hebben.”

Komende zondagnacht, om 00.30 uur, gaan de Giants op bezoek in Candlestick Park bij de San Francisco 49ers om een plek in de Super Bowl af te dwingen. De winnaar van dat duel neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen de New England Patriots en de Baltimore Ravens.

Foto: dialycaller.com

Ook leuk om te lezen