Giants trekken stand in World Series gelijk na comeback

Door

World Series - Kansas City Royals v San Francisco Giants - Game Four

De San Francisco Giants hebben de stand in de World Series weer in evenwicht gebracht (2-2). In een heerlijke wedstrijd knokte de kampioen in de National League zich tegen de Kansas City Royals terug van een 4-1 achterstand in de derde inning voor een uiteindelijke 11-4 overwinning. Pablo Sandoval (Señor Octubre) zette de Giants in de zesde inning voorgoed op voorsprong met een two-run single.

Foutje Vogelsong
De Royals pakten in de derde inning de controle in de wedstrijd na een dure fout van de Giants. Startende werper Ryan Vogelsong kreeg het niet voor elkaar om met zijn voet het eerste honk aan te tikken en daarmee de inning met een 1-0 voorsprong tot een einde te brengen. Alex Gordon scoorde de gelijkmakende run en vervolgens maakten Omar Infante en Salvador Perez er 4-1 van met een two-run single en een RBI-single.

Nadat Jason Vargas, de startende werper van de Royals, in de vijfde inning naar de kant werd gehaald na het opgeven van een lead-off double, sloegen de Giants toe op reliever Jason Frasor en rookie Brandon Finnegan. Hunter Pence (3-uit-5 met 3 RBI’s) liep de gelijkmakende vierde run over de thuisplaat na een sac-fly van Juan Perez.

Het AT&T Park barstte in de zesde inning bijna uit zijn voegen nadat Sandoval met een two-run single de Giants op een 6-4 voorsprong had gebracht. San Francisco verzamelde er nog vijf runs bij en de bullpen hield Kansas City van scoren af.

Highlights Game 4
Yusmeiro Petit gooide drie shutout innings voor de Giants en bracht zijn totaal in de play-offs op twaalf puntloze innings met dertien strikeouts. Het lukte Petit zelfs om een honkslag te slaan, de eerste voor een reliever sinds 1993.

Jarrod Dyson voorkwam meer runs met een fantastische vangbal.

Deze toeschouwer had het goed bekeken.

Mo’ne Davis kun je een first pitch wel toevertrouwen.

Bryan Stow was in the house!

Game 5 staat komende nacht op het programma in San Francisco. Startende werper Madison Bumgarner neemt het dan op tegen James Shields.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen