Giants trekken stand gelijk, Cards op voorsprong

Door

De San Francisco Giants en de St. Louis Cardinals hebben gisteren goede zaken gedaan door respectievelijk van de Cincinnati Reds en Washington Nationals te winnen. Hierdoor brengen de Giants de stand in hun serie op 2-2 en nemen de Cards een 2-1 voorsprong.

Lincecum belangrijk

De kansen van de Giants zagen er na twee thuisnederlagen tegen de Reds niet goed uit, maar na de zege in de derde wedstrijd kreeg het team weer hoop en met de overwinning in Game 4 is de spanning weer helemaal terug. Daarnaast kan de ploeg uit SanFran zich vasthouden aan het feit dat de Reds al zeventien jaar geen thuisoverwinning hebben geboekt in de playoffs. Dit is natuurlijk een reeks die de Giants maar al te graag willen doorzetten tijdens het vijfde duel van deze serie.

Waar Game 3 een echt pitching duel was, hadden de werpers het in deze wedstrijd een stuk zwaarder. Na drie innings stond er een 2-3 tussenstand op het bord en had Giants-starter Barry Zito het veld al moeten ruimen. In de vierde inning besloot manager Bruce Bochy Tim Lincecum in te brengen en dat bleek een goede zet. De gevallen ace kwam 4.1 innings in actie, gooide zes strikeouts en kreeg maar één run tegen.

Dit sterke reliever-optreden was uiteindelijk ruim voldoende voor de winst, want in tegenstelling tot een wedstrijd eerder, was de slagploeg van de bezoekers dit keer wel bij machte om veelvuldig te scoren tegen de pitchers van de Reds. Mede dankzij homeruns van Angel Pagan, Gregor Blanco en Pablo Sandoval waren de Giants dit keer met 8-3 te sterk.

Carpenter domineert

De regerend kampioen, de St. Louis Cardinals, was eerder op de dag al verrassend genoeg veel te sterk voor de Washington Nationals, die met de beste record de playoffs waren ingegaan. Na negen innings stond er in Washington een 8-0 eindstand op het bord, waardoor de Cards nu aan één overwinning genoeg hebben om de serie te winnen.

De grote man aan de kant van de bezoekers was Chris Carpenter. De starting pitcher, die pas vlak voor de playoffs was hersteld van een slepende blessure, stond 5.2 innings op de heuvel en wist daarin de Nats van het scoren af te houden. Omdat de bullpen vervolgens zijn voorbeeld een goed vervolg gaf en de eigen slagploeg wel meerdere keren succesvol was, stapten de Cardinals uiteindelijk eenvoudig als overwinnaar van het veld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen