Giants naar World Series dankzij walk-off homerun Ishikawa

Door

NLCS - St Louis Cardinals v San Francisco Giants - Game Five

De San Francisco Giants nemen het komende dinsdag in de World Series op tegen de Kansas City Royals. De ploeg van manager Bruce Bochy versloeg donderdag in het eigen AT&T Park de St. Louis Cardinals met 6-3. Travis Ishikawa besliste de wedstrijd met een walk-off three-run homer.

De Cardinals leken lang op weg naar een overwinning, maar pinch-hitter Michael Morse maakte daar abrupt een einde aan. De outfielder sloeg in de tweede helft van de achtste inning een homerun en zette daarmee de stand gelijk: 3-3. Vervolgens kregen de Cardinals in de eerste helft van de negende inning de kans om opnieuw een voorsprong te pakken met de bases loaded, maar Oscar Taveras kreeg het niet voor elkaar om een honkloper binnen te slaan.

Linksvelder Ishikawa zou uiteindelijk de wedstrijd beslissen met een three-run homerun. Michael Wacha werd de verliezende pitcher. De 23-jarige pitcher gooide twaalf ballen waarvan maar vijf strikes.

Startende werpers
De twee startende werpers Adam Wainwright en Madison Bumgarner speelden een zeer goede wedstrijd. Wainwright stond zeven innings op de heuvel, kreeg twee earned runs tegen en gooide daarnaast zeven strikeouts.

Madison Bumgarner gooide acht innings en kreeg drie earned runs tegen en noteerde vijf keer drie slag. Jeremy Affeldt werd de winnende pitcher. Hij gooide maar 1/3 inning, maar hij zorgde er in de negende inning voor dat de Cardinals niet scoorden.

Homeruns
Beide teams hadden tijdens het reguliere seizoen moeite met het slaan van homeruns. De Giants stonden op de zeventiende plaats met 137 homeruns. De Cardinals hielden alleen de Kansas City Royals achter zich. Zij sloegen er 105.

Vannacht ging het echter compleet anders. Alle runs van de Giants kwamen dankzij homeruns (Joe Panik two-run, Michael Morse solo en Ishikawa three-run). Tony Cruz en Matt Adams sloegen een homerun voor de Cardinals.

MVP
Giants-pitcher Bumgarner werd uitgeroepen tot de Most Valuable Player van de NLCS. De pitcher kreeg in 15 2/3 inning maar drie earned runs tegen.

World Series
Komende dinsdag staat de eerste wedstrijd van de World Series op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Kansas City en begint om 2:00 (Nederlandse tijd). De eerste wedstrijd in San Francisco is op vrijdag.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen