Giants en Cardinals plaatsen zich (weer) voor NLCS

Door

Division Series - Washington Nationals v San Francisco Giants - Game Four

Zowel de San Francisco Giants als de St. Louis Cardinals hebben de afgelopen jaren een abonnement op het behalen van de NLCS en de World Series. De laatste vijf jaar waren de Giants of de Cardinals de vertegenwoordiger van de National League en aankomend seizoen zal dit ook weer het geval zijn. Beide teams wisten namelijk hun vierde wedstrijd te winnen en wonnen hun serie met 3-1.

No Panik!
Voor de San Francisco Giants is het een herkenbaar gevoel. Defense, pitching en low-scoring games zijn de drie factoren die kenmerkend zijn voor het spel van de ploeg van Bruce Bochy. Ook in de vierde wedstrijd wisten de Giants de aanval van de Washington Nationals te neutraliseren en werd er met 3-2 gewonnen.

Zoals gezegd is defense ook weer een kenmerkende factor voor de Giants, en de houterige Hunter Pence liet daar een prachtig voorbeeld van zijn:

Verder werd het pitchen mede mogelijk gemaakt door Ryan Vogelsong en de bullpen. Vogelsong werd al na 5.2 innings – waarin hij slechts één run opgaf – gewisseld maar de Giants-bullpen gaf in de overige 3.1 inning slechts één run op.

Dit maakte uiteindelijk niks uit, want het was Joe Panik (die eerder al goed was voor een RBI) die in de zevende inning dankbaar gebruik maakte van een wild pitch van Nationals-werper Aaron Barrett.

Division Series - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Game Four

Cardinals slaan Kershaw en co. eruit

Het is één van de moeilijkste dingen om te bewerkstelligen in het honkbal, maar de Cardinals deden het gisteren voor de tweede keer: Dodgers-werper Clayton Kershaw verslaan. Net als de Giants wonnen ook de Cardinals in eigen huis met 3-2 om zodoende de series vroegtijdig te beslissen.

In de zesde inning kwamen de Dodgers op een 2-0 voorsprong, en leken ze goed op weg, maar in de zevende inning sloegen de Cardinals ongenadig hard toe. Met één harde klap bezorgde Matt Adams zijn ploeg eigenhandig een voorsprong…en zelfs de altijd koele Joe Buck leek zowaar onder de indruk:

De bullpen wist daarna de deur op slot te houden waardoor ook het andere team uit Los Angeles al vroegtijdig uit de play-offs verdwijnt. Voor de Dodgers was Kershaw tweemaal de verliezende werper en hij hield dan ook een nare nasmaak over aan deze series: “Ik ben een grote reden waarom ons seizoen nu ten einde is gekomen. Ik kan het moeilijk onder woorden brengen hoe erg dit is…maar het voelt aan als een déjà-vu.”

Ondertussen blijken de Cardinals, zoals wel vaker het geval was de afgelopen jaren, een ploeg om rekening mee te houden in oktober. Maar datzelfde kan dus ook gezegd worden van hun aankomende tegenstander, die gezien de geschiedenis het voordeel lijkt te hebben:

Het verlies van de Dodgers betekent daarnaast dat er tijdens de laatste ronde voor de World Series slechts één Nederlander in actie zal komen, en dat is Orioles-speler Jonathan Schoop.

De ALCS begint vrijdag om 02:00 Nederlandse tijd wanneer de Kansas City Royals op bezoek gaan bij de Baltimore Orioles. De NLCS zal zaterdag, ook om 02:00, aanvangen in St. Louis waar de Cardinals in eigen huis mogen proberen om een vroege voorsprong te pakken ten opzichte van de San Francisco Giants. Die dag zullen de Royals en de Orioles overigens ook hun tweede wedstrijd spelen, die wedstrijd begint al om 22:00 Nederlandse tijd.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen