Geringe Nederlandse inbreng in MLB

Door

De inbreng van Nederlanders in de MLB valt de laatste weken flink tegen. Waar eerder bekend was geworden dat Los Angeles Dodgers pitcher Kenley Jansen voor drie weken op de DL was geplaatst, werd daarnaast Roger Bernadina door de Washington Nationals naar Triple-A gestuurd.

Daarnaast krijgen de overige Nederlanders ook weinig speeltijd. Voor Jair Jurrjens is dat logisch, omdat hij een startende pitcher is voor de Atlanta Braves. Bij Yankee Andruw Jones was vooraf al duidelijk geworden dat hij slechts een ‘platoon player’ is, die alleen tegen lefties in de basis staat.

Seattle Mariners-rechtsvelder Greg Halman kreeg gewoon weg erg weinig kansen de laatste tijd. De Mariners hebben nu besloten om Halman terug te sturen naar Triple-A, waar hij voor de Tacoma Rainiers zal gaan spelen. Halman sloeg dit jaar na een sterk begin 20 honkslagen in 87 beurten, goed voor een slaggemiddelde van .230.

Hij sloeg de eerste twee home runs uit zijn loopbaan en bracht zes teamgenoten over de plaat. Zijn slechte K/BB ratio is opnieuw de reden voor een vroegtijdig einde aan het seizoen.

Halman kreeg in 87 slagbeurten 32 keer drie slag en slechts twee keer vier wijd. In Tacoma krijgt hij de kans om daaraan te gaan werken.

Foto: allbasescovered.nl

Ook leuk om te lezen