George Karl verkozen tot coach van het jaar

Door

106797526_crop_650x440Denver Nuggets-coach George Karl is verkozen tot Coach Of The Year van het afgelopen seizoen 2012-2013. Karl leidde zijn team naar een derde plek in het Westen en bezorgde de Nuggets met een 57-25 record het beste resultaat in de clubhistorie. Daarnaast leidde hij Denver naar het beste home-record in de league door thuis 38 wedstrijden te winnen en er slechts drie te verliezen.

Het is voor Karl de eerste keer in zijn 25-jarige loopbaan dat hij de Red Auerbach Trophy krijgt uitgereikt. Van de 121 sportjournalisten die mochten stemmen, kreeg Karl 62 stemmen voor de eerste plaats. In totaal scoorde hij 404 punten. Daarmee liet hij onder andere Miami Heat coach Erik Spoelstra (190 punten) en Mike Woodson (127 punten) van de New York Knicks ruim achter zich.

De Nuggets speelden dit seizoen misschien wel het aantrekkelijkste basketball in league, met hun snelle spel. Denver leidde de NBA in punten, fast-break punten en punten in de bucket. Het verlies van Danilo Gallinari vlak voor de play-offs leidde ertoe dat de Nuggets het onderspit delfden in de strijd tegen de Golden State Warriors en een ontketende Stephen Curry. Het was de vierde opeenvolgende uitschakeling in de eerste ronde voor de Nuggets.

Ook leuk om te lezen