Geopereerde TO wil van geen stoppen weten

Door

Deze week kwam plotseling naar buiten dat de 37-jarige Terrell Owens afgelopen april werd geopereerd aan een gescheurde kruisband in zijn linkerknie. En dus is in het gespeculeer in de Amerikaanse media intussen in volle gang. Is het met de carriere van de flamboyante wide receiver gedaan? En zo ja, valt hij wat betreft all time grootsheid te vergelijken met Jerry Rice? Over de laatste vraag kunnen we kort zijn. Nee, natuurlijk niet. En wat betreft het einde van zijn carriere: TO wil nog van geen stoppen weten.

En tja, die blessure. Het is niet eens een football-kwetsuur. Owens scheurde z’n kniebanden tijdens de opnames van zijn VH1 reality show The TO Show. Over hoe en wat precies tast men nog in ‘t duister.

Knieblessures die gepaard gaan met kruisbandletsel zijn nooit goed. Zeker als de geblesseerde het moet hebben van atletisch vermogen, snelheid, en draai- en wendbaarheid. En als degene dan ook nog eens 37 jaar oud is, dan lijken de voortekenen niet bijster gunstig.

Aan de andere kant: Terrell Owens is altijd al een lichamelijke freak geweest. Bovendien zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Logisch dus dat TO er nog niet over piekert om te stoppen.

,,Al dat gepraat over retirement is onzin”, laat Owens’ zaakwaarnemer Drew Rosenhaus weten. ,,Terrell piekert er niet over om te stoppen. Die blessure is helemaal geen big deal.”

Rosenhaus wilde niets kwijt over de oorzaak van de blessure, maar liet weten dat zijn client begin april werd geopereerd door James Andrews. ,,Hij is al maanden bezig met zijn herstel”, aldus Rosenhaus, ,,en dat gaat fantastisch. Hij is altijd snel teruggekomen van blessures. Hij zal speelklaar zijn als de competitie begint. En hij zal dan ergens een startende receiver zijn, jawel.”

Tijdens afgelopen seizoen, zijn vijftiende, was Owens goed voor 72 catches (983 yards) en 9 TD’s voor de Cincinnati Bengals.

Foto: curtisschoolauction.com

 

Ook leuk om te lezen