Gelukkige Okafor zou vrede hebben met langer verblijf bij Duke

Door

Georgia Tech v Duke

Aan het begin van het college basketball seizoen zei Duke coach Mike Krzyzewski nog dat Jahlil Okafor na één seizoen de overstap zou maken naar de NBA. Maar fans van de Blue Devils mogen nu stiekem hopen op een langer verblijf van Okafor, die aangeeft dolgelukkig te zijn in Durham.

Eerste draftkeuze

Er is geen twijfel of discussie over mogelijk. Mocht Okafor zich beschikbaar stellen voor de NBA Draft op 25 juni, dan zal hij als eerste draft pick gekozen worden. Ondanks een (mogelijk) sterk deelnemersveld, is de verwachting dat de big man niet van deze troon te stoten is. Althans, als hij  überhaupt wel meedoet aan de draft. Want Okafor zet plots de deur dus op een kier voor een langer verblijf bij Duke.

Gelukkig

In een interview met Chicago Sun-Times zegt Okafor dolgelukkig te zijn bij Duke en dat hij er vrede mee heeft, als hij nog één seizoen erbij plakt. Belangrijk voor Okafor is vooral dat hij ook de steun van zijn familie voelt. Hij zegt in het interview dat als zijn familie gelukkig is, hij dat ook is.

Voor veel college spelers lonkt het grote geld in de NBA. Wie is er niet gevoelig voor? Vaak maken jonge spelers de keuze om na één of twee seizoenen al de overstap te maken richting de profs. Voor de ene speler een makkelijkere overgang, dan voor de andere. Maar over het algemeen zijn verleidingen voor de grote (sponsor) contracten niet te weerstaan.

Jabari Parker

Hetzelfde geldt nu voor Okafor, na dit seizoen ligt de wereld als het ware aan zijn voeten. Een grote sponsordeal en een goed contract bij een NBA-team zal moeilijk te weerstaan zijn. Kijk maar naar Jabari Parker. Ook de forward  gaf aan gerust een tweede seizoen bij Duke te willen spelen, maar koos er toch voor om na één seizoen de overstap te maken naar de NBA.

Volgens vele kenners en analytici heeft Jahlil Okafor nu al het lichaam en de kwaliteit om in de NBA te spelen. Het is dus niet gek dat hij nu al gelinkt wordt aan de NBA Draft, en moeiteloos mee kan op dat niveau. Wat Okafor in de aankomende weken ook zal beslissen, het zal een grote impact hebben op de toekomst van een aantal teams.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen