Geen ‘Happy Christmas’ voor LA Lakers

Door

In het land der sterren, de stad van de rijken, de plek waar op eerste kerstdag een kerstcadeau werd uitgedeeld door de Miami Heat. Te gast bij de Los Angeles Lakers deden de Heat wat zij moesten doen. Zij deelden uit, de lakens wel te verstaan. De jongens van coach Spoelstra waren met maar liefst 96-80 de baas in Lala land.

Onder leiding van LeBron James, Dwayne Wade en Chris Bosh namen de Heat de voorsprong in het eerste kwart en lieten deze voorsprong niet meer gaan. Het was het spektakel waar iedereen op had gehoopt in de Staples Center. James liet weer eens van zich horen met een fantastische ‘triple-double’. King James noteerde 27 punten, 10 assists, 11 rebounds en voegde daar ook nog 4 steals aan toe. James was overal op het veld en was de baas, de ster der sterren.

De uitblinker vond zelf dan ook dat de verdediging van de Heat de wedstrijd had gewonnen: ,,We verdedigden vanaf de start scherp en goed. Dat is Miami basketbal, onze sterke verdediging. Dat geeft ons de beste kans om te winnen.”

De verdediging was dus goed, maar het spektakel aan de andere kant is wat de fans warm maakt. De fantastische dunks, waaronder één van Chris Bosh in het eerste kwart, mét fout, na een pass van Dwayne Wade. Chris Bosh eindigde met 24 punten en 13 rebounds, Dwayne Wade droeg 18 punten en 6 assists bij.

Deed Kobe Bryant dan niks terug namens de Lakers? Jawel, hij was de hele wedstrijd aan het praten met James zoals winnaars dat doen. Elkaar proberen te intimideren. Echter was het spel van Bryant een schim van wat wij van hem gewend zijn en ook een schim ten opzichte van het spel van LBJ. Bryant had 17 punten net als zijn maatje Pau Gasol. De Lakers leden voor de tweede keer op rij een beschamende nederlaag na vier dagen geleden al van de Bucks te hebben verloren.

De spelers van coach Phil Jackson, die vooraf al had aangegeven niet te willen spelen op eerste kerstdag, zijn de regerend kampioen, maar gedragen zich niet zo.Van de laatste 15 wedstrijden hebben zij er 8 gewonnen en 7 verloren. De Heat daarentegen zijn een team dat aan het vechten is voor respect. Zij zijn 14-1 gegaan in de laatste 15 wedstrijden.

Met Phil Jackson aan het roer zal er niet snel een crisis ontstaan, echter zal er wel heel wat meer verwacht worden van de regerend kampioen. Bryant: ,,Deze wedstrijden moet je er staan. Je moet elke wedstrijd spelen alsof het je laatste is. Het kan niet zo zijn dat we nu tevreden zijn met twee kampioensringen achter elkaar. Dat is niet acceptabel.”

De Lakers mogen 28 december weer aan de bak tegen de San Antonio Spurs. Opnieuw een topwedstrijd en alle ogen zullen op de Lakers gericht zijn om te zien of zij nu wel met focus de wedstrijd in gaan.

De Miami Heat kunnen even nagenieten van hun prestatie en mogen ook de 28ste weer aan de slag. Dan krijgen zij de New York Knicks op bezoek die op eerste kerstdag in eigen huis met 103-95 de Chicago Bulls wisten te verslaan.

Foto: lakersoffire.com

Ook leuk om te lezen