Geen grote verrassingen bij eerste NHL draftronde

Door

Tijdens de eerste ronde van de Entry Draft van 2011 zijn geen grote verrassingen gevallen, al zullen de Boston Bruins toch een beetje raar hebben opgekeken toen zij met hun negende pick de zeer getalenteerde verdediger Dougie Hamilton nog konden kiezen. Maar over het algemeen gingen de picks naar verwachting.

Zo kozen de Edmonton Oilers als eerste pick voor het grootste ijshockeytalent van deze draft, de Canadese aanvaller Ryan Nugent-Hopkins. Met deze keuze hebben de Oilers een geweldig talent aan hun franchise toegevoegd, die wellicht komend jaar al, maar zeker het jaar erop furore zal gaan maken in de NHL.

De Colorado Avalanche mochten als tweede kiezen en gingen voor Gabriel Landeskog, een Zweedse left winger die het afgelopen seizoen goed was voor zesendertig goals en dertig assists in drieënvijftig wedstrijden in de OHL. Van Landeskog wordt verwacht dat hij, ondanks dat hij pas achttien jaar is, er volgend seizoen meteen kan staan.

De Florida Panthers waren de volgende in de rij en zij kozen voor Jonathan Huberdeau. Deze center zal naar alle waarschijnlijkheid nog een jaartje moeten rijpen voordat hij echt klaar is voor het grote werk, maar ook hij gaat vrijwel zeker een grote toekomst tegemoet.

Als vierde mochten de winnaars van de NHL Draft Lottery, de New Jersey Devils, een keuze maken. Vanwege het veelvuldig aanwezige aanvallende talent konden de Devils nog kiezen voor de beste verdediger van deze lichting, Adam Larsson. De Zweed, die vorig seizoen nog in de competitie in zijn eigen lang uitkwam, is namelijk een prima schaatser met veel snelheid en beweging, en kan ook stevige hits uitdelen.

Hieronder vind je een lijst met de eerste vijftien picks uit de eerste ronde van de NHL Entry Draft van 2011:

1. Edmonton Oilers: Ryan Nugent-Hopkins (center)

2. Colorado Avalanche: Gabriel Landeskog (left winger)

3. Florida Panthers: Jonathan Huberdeau  (center)

4. New Jersey Devils: Adam Larsson (defenseman)

5. New York Islanders: Ryan Strome (center)

6. Ottawa Senators: Mika Zibanejad (center)

7. Winniepeg Jets: Mark Scheifele (center)

8. Philadelphia Flyers: Sean Couturier (center)

9. Boston Bruins: Dougie Hamilton (defenseman)

10. Minnesota Wild: Jonas Brodin (defenseman)

11. Colorado Avalanche: Duncan Siemens (defenseman)

12. Carolina Hurricanes: Ryan Murphy (defenseman)

13. Calgary Flames: Sven Baertschi (left winger)

14. Dallas Stars: Jamieson Oleksiak (defenseman)

15.New York Rangers: Jonathan Miller (center)

Afbeelding: hockeywilderness.com

Ook leuk om te lezen