Geblesseerde Bynum vertrekt bij Pacers

Door

NBA: Sacramento Kings at Philadelphia 76ers

Andrew Bynum zal deze play-offs niet meer in actie komen en verlaat per direct de Indiana Pacers. De center werd halverwege het seizoen aan de selectie toegevoegd, maar was slechts enkele wedstrijden van waarde door aanhoudende blessures aan zijn knieën. Bynum speelde zijn laatste duel op 1 maart, waarna hij zijn vertrouwde plekje op de blessurelijst innam.

Hoewel het nieuws eigenlijk niet als verassing komt, zal de organisatie in Indiana toch balen. Een fitte Bynum was een uitstekend antwoord geweest op de vraag of Roy Hibbert de komende wedstrijden nog wel moet starten voor de kwakkelende Pacers. Hibbert zit in een vormcrisis van de hoogste orde en is een van de voornaamste redenen dat de ploeg tegen een 0-1 achterstand aan kijkt in de series met de Washington Wizards.

Larry Bird, president van de Pacers, nam keurig afscheid van de geflopte Bynum: “We willen Andrew en onze medische staf bedanken voor het werk aan de knieën. We wensen hem het beste toe voor de toekomst”.

Bynum speelde vorig jaar geen enkele minuut voor de Philadelphia 76ers, waarna hij afgelopen zomer een contract tekende bij de Cleveland Cavaliers. Daar kwam hij tot gemiddeldes van 8.4 punten en 5.3 rebounds in 24 wedstrijden. Bynum had echter geen trek te spelen voor een verliezend team en forceerde een vertrek door op de training alle ballen die hij kreeg te schieten. Na een schorsing werd hij getrade naar de Chicago Bulls in ruil voor Luol Deng. De Bulls deden hem direct van de hand, waarna de Pacers hem contracteerde voor de rest van het seizoen. Deze zomer zal blijken of er nog teams vertrouwen hebben in de tweevoudig kampioen.

Ook leuk om te lezen