Garrett blijft headcoach Cowboys

Door

Dankzij een 5-3 record in de laatste wedstrijden van dit seizoen blijft Jason Garrett ook komend seizoen de headcoach van de Dallas Cowboys.

Dit maakte Cowboys-eigenaar Jerry Jones donderdag bekend. ,,Hij is echt een van ons,”vertelde Jones over Garrett, die tijdens zijn loopbaan als speler zeven jaar een back-up quaterback was voor de Cowboys. ,,Ik weet dat hij er klaar voor is om deze positie nu vast in te nemen. Hij bezit genoeg kwaliteiten.”

Het vertrouwen van Jones in de nieuwe headcoach is groot. Zo zal Garrett over zowel zijn coaching-staff als zijn spelersgroep alles mogen bepalen. ,,Er zal niemand in de selectie komen te spelen waarin Jason geen vertrouwen heeft. Dat geldt ook voor de coaching-staff.”

Garrett, die voor vier jaar tekende, is blij dat hij deze kans krijgt. Over het succes over de laatste acht wedstrijden onder zijn bewind is hij duidelijk. ,,Ik blijf de spelers erop hameren dat ze blij mogen zijn met het leven dat ze hebben als een football speler. Het is lastig om dit niveau te bereiken, maar het is misschien nog wel moeilijker om op dit niveau te blijven. Dat houd ik ze vaak voor. Zelf was ik als speler elke dag bezig met het beter worden. Dag in, dag uit. Dat probeer ik mijn spelers mee te geven.”

Garrett volgde op acht november Wade Phillips op, die door de Cowboys werd ontslagen vanwege een teleurstellende seizoenstart. De Cowboys, die vooraf werden gezien als een kanshebber voor de Super Bowl, verloren zeven van de eerste acht wedstrijden.

Onder Garrett werd uiteindelijk het seizoen met een 6-10 record afgesloten. De Cowboys eindigden hiermee als derde in de NFC East.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen