Game of the week: #19 USC tegen #9 UCLA

Door

UCLA v Washington

In geen divisie is het op dit moment zo spannend als in de Pac-12 South en uit deze divisie komt dan ook onze wedstrijd van de week. USC en UCLA vechten al jaren een rivaliteit uit en deze keer gaat het om meer dan alleen de eer. De winnaar blijft immers in de race voor een plek in de Pac-12 finale, terwijl de verliezer enkel nog mag hopen op een leuke bowl.

Beide teams speelden dit seizoen al zes wedstrijden waarin het verschil slechts één score was. USC won daarbij drie en UCLA vijf keer. Een statistiek die van belang is, want de kans is groot dat het een spannende wedstrijd gaat worden met minimaal verschil. USC gaat aan de leiding in de serie met 44-30-7, maar UCLA won de laatste twee ontmoetingen.

Spelers om in de gaten te houden

Aan de kant van USC is Nelson Agholor de man om in de gaten te houden. Deze wide receiver was de afgelopen twee wedstrijden goed voor ruim 400 yards en drie touchdowns en is inmiddels het favoriete doelwit voor quarterback Cody Kessler.

Bij UCLA is een verdediger de man om in de gaten te houden. Linebacker Eric Kendricks is goed voor meer dan tien tackles per wedstrijd en hij heeft zijn ploeg al vele malen in de wedstrijd weten te houden. Met name USC running back Javorius Allen zal er alles aan willen doen om Kendricks te ontlopen.

UCLA favoriet

Bij de bookmakers is UCLA licht de favoriet, met een fieldgoal verschil. In de Pac-12 South lijkt dit seizoen echter alles mogelijk, dus het kan echt alle kanten op. De sleutel van de wedstrijd kon wel eens in de handen van de aanvallende lijn van UCLA liggen. Quarterback Brett Hundley heeft dit seizoen al meer dan dertig keer op de grond gelegen dankzij een sack en dat heeft soms een enorme impact op het spel van Hundley. Kan UCLA het aantal sacks tot drie of minder beperken, dan verwachten wij dat ze winnen.

Zoals gebruikelijk in de Pac-12 zul je helaas wel wat slaap op moeten offeren om de wedstrijd te kunnen bekijken. Mede dankzij het grote tijdsverschil met Californië begint de wedstrijd namelijk pas om 02:00 uur Nederlandse tijd. Aangezien al onze wedstrijden van de week de moeite waard waren dit seizoen, raden we je echter toch van harte aan om te kijken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen