Gaborik leidt Blue Jackets naar zege bij debuut

Door

Columbus Blue Jackets v Nashville Predators

De Columbus Blue Jackets hebben een 3-1 zege geboekt bij de Nashville Predators. Aanwinst Marian Gaborik was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

De transfer van Gaborik was de verrassendste move in de laatste uren voor de trade deadline. Gaborik werd binnengehaald ten koste van Derick Brassard, John Moore en Derek Dorsett. Waar de Rangers gisteren aan de hand van de eerste twee en de andere aanwinst Ryane Clowe lieten zien beter te worden van de trade, was Gaborik ook gelijk belangrijk voor zijn ploeg.

Gaborik speelde voornamelijk samen met spelers die hij nog kende uit zijn tijd bij New York. Artem Anisimov en Vinny Prospal waren veelal zijn compagnons, maar stond ook meer dan eens geposteerd naar Brandon Dubinsky.

Vooral die laatste combinatie bleek succesvol. Bij de 1-0 waren Dubinsky en Gaborik de aangevers van James Wisniewsky en bij de 2-1 wist Gaborik een tip-in binnen te werken met assistentie van Dubinsky en Matt Calvert. Calvert was later de maker van de 3-1 en was ook erg belangrijk voor zijn ploeg.

De zege bevestigd dat de Columbus Blue Jackets een ploeg zijn om in de gaten te houden voor een plaats in de play-offs. Naast Gaborik versterkte de ploeg zich met Blake Comeau (Calgary Flames) en Michael Leighton (Philadelphia Flyers). Met nog 11 wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand op de nummer 8, St. Louis Blues, slechts één punt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen