Gaborik helpt Rangers langs Senators

Door

De New York Rangers zijn op zijn zachtst gezegd hot de laatste tijd. Afgelopen woensdag werden namelijk ook de Ottawa Senators aan de zegekar gebonden en dat betekende alweer de vijfde achtereenvolgende overwinning voor de mannen van coach John Tortorella. Door deze sterke reeks bezet New York momenteel de tweede plek in de Atlantic Division, op twee punten achterstand van de Pittsburgh Penguins, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

In Ottawa was sterspeler Marian Gaborik de grote man aan de kant van de bezoekers. Hij wist namelijk tweemaal het net te vinden, waarvan de eerste zijn team op gelijke hoogte bracht met de thuisploeg. Na een doelpuntloze eerste periode hadden de Senators namelijk in het tweede bedrijf de leiding genomen door een doelpunt van Milan Michalek.

Na de gelijkmaker van Gaborik namen de Rangers nog in de tweede bedrijf een voorsprong. Na defensief geklungel van de Senators wist Derek Stepan de puck te ontfutselen en stelde hij Artem Anisimov in staat om te scoren. Diens inzet werd nog gestopt door goalie Craig Anderson, waarna Stepan zelf de rebound wel langs de doelverdediger kreeg.

In de slotperiode tekende Gaborik met zijn tweede van de avond voor een 1-3 voorsprong, maar lang konden de bezoekers niet genieten van deze marge van twee doelpunten. Ruim een minuut later zorgde Nick Foligno er namelijk voor dat de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd door de 2-3 binnen te schieten.

Verder kwam de thuisploeg echter niet meer en dat hadden de Rangers mede te danken aan het goede optreden van hun goalie. Henrik Lundqvist maakte over de hele wedstrijd negenentwintig reddingen en zorgde er in de derde periode met een paar fraaie reddingen voor dat de 2-3 voorsprong tot aan het einde werd vastgehouden.

Deze nederlaag is erg zuur voor de Senators aangezien zij qua schotverhoudingen duidelijk beter waren dan hun opponent. Waar zij eenendertig keer het vijandelijke doel bestookten, kwam New York niet verder dan negentien schoten. Echter, door een aantal fouten (zoals eenentwintig giveaways) ging de wedstrijd uiteindelijk dus toch verloren.

„De gemaakte fouten doen ons op dit moment gewoon de das om,” aldus een balende Senators-aanvaller Jason Spezza. „Het lijkt er soms wel op dat we manieren proberen te vinden om te verliezen in plaats van om te winnen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Ottawa Senators en de New York Rangers:

Foto: newshopper.sulekha.com

Ook leuk om te lezen