Fysiek sterke Phaneuf belangrijk voor Maple Leafs

Door

Sinds hij vorig seizoen de overstap maakte van de Calgary Flames naar de Toronto Maple Leafs heeft Dion Phaneuf nog niet echt veel gescoord. Dit was volgens Brian Buke, de general manager van de Maple Leafs, ook niet de hoofdreden om Phaneuf naar Toronto te halen.

,,Zijn enorme hits en bodychecks boezemen angst in bij de tegenstander en dat is een belangrijk wapen,” aldus Bruke. Het is dan ook op dit gebied waar Dion Phaneuf zijn team in Toronto nog niet heeft teleurgesteld dit seizoen want hij staat weer ouderwets uit te delen.

Tuomo Ruutu en Maat Beleskey ondervonden dit de afgelopen weken aan den lijven. Phaneuf gaf beide spelers een enorme bodycheck in hun wedstrijd tegen de Maple Leafs, welke ze niet snel meer zullen vergeten.

Phaneuf heeft dit seizoen slecht 1 goal gemaakt en pas 3 goals in zijn 58 wedstrijden voor de Maple Leafs. In zijn vorige 5 seizoenen bij de Flames scoorde hij minstens 10 goals per seizoen. ,,Ik wil graag gaan scoren,” bekende Phaneuf aan de Toronto Sun. ,,Het is onderdeel van mijn spel dat heb ik altijd gezegd , maar dit jaar is het onder andere door blessures nog niet echt uitgekomen,” voegde de spijkerharde verdediger eraan toe.

In Toronto zijn ze echter erg tevreden over de angst die Phaneuf inboezemt bij tegenstanders en vinden ze de doelpuntenproductie van Phaneuf minder belangrijk. ,,Ik heb Dion gevraagd fysiek nog meer in de strijd te gooien en de tegenstander vroeg in de wedstrijd te laten voelen dat hij zijn spel hard en vol bodychecks speelt. Dat doet hij uitstekend tot nu toe,” zo stelde Ron Wilson coach van de Maple Leafs.

Dat Phaneuf een fysiek sterke kracht is voor de Maple Leafs, blijkt wel uit het volgende filmpje.

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen