Freeney: ‘Er komt zeker geen lockout’

Door

Tijdens de uitreiking van de Ed Block Courage Award hadden enkele spelers het over de staat van de gesprekken tussen de NFL en zijn vakbond en het constante uitstel om tot een akkoord te komen.

Dwight Freeney, defensive end van de Indianapolis Colts, is er vrij zeker van dat er in augustus de start van een nieuw NFL-seizoen zal plaatsvinden.
,,Ik denk niet dat beide partijen geen football willen. Dat is belachelijk,” zei Freeny tijdens de uitreiking. ,,Ik denk dat iedereen dat begrijpt. Hopelijk kunnen we vlug een akkoord bereiken. Maar we zullen football spelen in 2011, dat weet ik zeker. Er komt zeker geen lockout.”

Dustin Colquitt, punter van de Kansas City Chiefs, ziet het heel wat ruimer. ,,We zijn hier duidelijk aan het bekvechten over miljoenen dollars. Maar er zijn mensen in de wereld die elke dag moeten vechten voor water en voedsel,” zei Colquitt vrij ernstig. ,,Als we er zo naar kunnen kijken ben ik zeker dat ze vlug tot een akkoord kunnen komen en dat we kunnen blijven spelen.”

,,Ik denk niet dat ierdeen zal krijgen wat hij wil, dus hoop ik dat ze tot een bepaald punt een akkoord zullen vinden waar iedereen mee tevreden is en dat we kunnen blijven spelen,” zei Atlanta Falcons cornerback Brian Williams.

Het belangrijkste voor alle partijen is dat er een akkoord kan worden gevonden. Voor de spelers zou het waanzin betekenen mocht er geen football worden gespeeld volgend seizoen, maar ook voor de miljoenen fans zou dat ook dramatisch zijn.

Foto: nfldotcom.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen