Free agent Light blijft toch bij Patriots

Door

Tom Brady kan weer rustig slapen: Left Tackle Matt Light, al jaren de trouwe beschermer van Brady’s blind side, staat ook de volgende twee seizoenen weer onder contract bij de Patriots.

Light was één van de weinige left tackles van naam die na het aflopen van de lockout de markt testte als een free agent. Zijn hoge contracteisen leken een langer verblijf in New England te blokkeren maar dinsdag bereikten beide partijen toch een overeenkomst.

Na onder meer Santonio Holmes, Ahmad Bradshaw en DeAngelo Williams is Light de volgende free agent die er uiteindelijk toch verkiest om bij zijn werkgever te blijven.

De Patriots selecteerden in de eerste ronde van de afgelopen draft left tackle Nate Solder, waarna werd aangenomen dat Light zijn langste tijd in New England achter zich had liggen.

De drievoudige Pro Bowler is samen met Brady en Kevin Faulk één van de weinige nog actieve Patriots die drie Super Bowls achter zijn naam heeft staan. Hij gaat aan zijn elfde seizoen in Foxboro beginnen en zal in twee jaar minimaal zeven miljoen dollar gaan verdienen.

Light is na Logan Mankins de tweede offensive lineman die zijn directe toekomst tegen de verwachtingen in toch aan de Patriots verbond. Mankins werd voor het volgende seizoen gefranchised door de Patriots, die de guard een langere verbintenis aan willen bieden. Een andere vaste naam op de offensive line, Stephen Neal, gaat met pensioen.

Foto: boston.com

Ook leuk om te lezen