Andrew Bynum voor de rest van het seizoen naar Indiana

Door

Atlanta Hawks v Cleveland Cavaliers

De Indiana Pacers hebben deze zaterdag voor een verrassing gezorgd door free agent Andrew Bynum aan te trekken. NBA-watcher Adrian Wojnarowski van Yahoo! sports bracht het nieuws zojuist via Twitter naar buiten. Volgens hetzelfde bericht zou Bynum niet veel meer hebben gevraagd dan het minimum salaris, om zodoende de keuze makkelijker te maken voor de Pacers.

Het is voor de 26-jarige Bynum een nieuwe kans, nadat hij de laatste jaren van zijn loopbaan louter met negatieve berichten in het nieuws wist te komen.

Na een goed begin van zijn loopbaan bij de Los Angeles Lakers, vertrok Bynum na zeven jaar naar naar de Philadelphia 76ers dankzij de trade van Dwight Howard, waarbij vier teams betrokken waren. Het werd echter een fiasco, want Bynum speelde geen minuut vanwege knieproblemen. Dit seizoen maakte hij als free transfer de overstap naar de Cleveland Cavaliers.

Daar begon hij aardig, maar hij werd na enkele maanden bestraft vanwege ‘het teamgevoel in gevaar brengen’. Kort erna werd hij in een trade naar de Chicago Bulls gestuurd. De Bulls lieten hem echter een dag later direct gaan, zodat ze niet vastzaten aan het gegarandeerde gedeelte van zijn miljoenencontract.

De Pacers, bovenaan de Eastern Conference met een 35-10 record, kunnen Bynum goed gebruiken als back-up voor center Roy Hibbert.

Update
De Pacers hebben inmiddels bevestigd dat ze Bynum hebben vastgelegd voor de rest van het seizoen. Verdere details van de deal zijn nog niet bekend gemaakt, maar teambaas Larry Bird zei in een persconferentie blij te zijn met de komst van de 26-jarige center:
“We are obviously happy to have him join our team. He gives us added size, he is a skilled big man and he has championship experience. With the minutes he gets, he should be a valuable addition.”

2 Reacties
  1. Joost 7 jaar ago

    Lijkt me een zeer verstandig zet van Indiana. Al speelt hij geen minuut voor de Pacers om wat voor reden dan ook het zorgt er in ieder geval voor de Miami (of een andere contender) er net voor de trade deadline met een speler vandoor gaat die de kansen voor Indiana doen afnemen.

    Mocht hij inderdaad 10-15 minuten goed kunnen spelen voor de Pacers dan wordt de fysieke dominantie over Miami nog groter dan hij al was. Goede move!

  2. Theo 7 jaar ago

    Laat maar komen die Bynum. Birdman maakt hem helemaal gek 😀

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen