Freddy Adu vervolgt loopbaan mogelijk in Zweden

Door

Freddy Adu - Philadelphia Union

De zaakwaarnemer van Freddy Adu beweert in gesprek te zijn met enkele Zweedse clubs. Naar verluid kan het voormalig wonderkind aan de slag bij Helsingborgs IF.

Adu (25) is al enige tijd ‘free-agent’ sinds zijn contract bij FK Jagodina in december 2014 afliep. Hij verliet de Servische hoogvlieger met slechts één officieel optreden op zijn naam. Het betrof een invalbeurt tijdens de tweede helft van de bekerwedstrijd tegen FK BSK Borča op 24 september 2014.

Interesse
De interesse vanuit Zweden voor de Amerikaanse-Ghanese aanvaller dateert van oktober vorig 2014 en schijnt afkomstig te zijn van de hoogvliegers uit de competitie. Zijn zaakwaarnemer Denis Celebic zegt in gesprek te zijn met een paar clubs, maar wil uit respect geen namen bekend maken.

Afgelopen weekend berichtten verscheidene Zweedse media dat Adu aangeboden was bij GIF Sundsvall. Kort daarna werd de aanvaller gelinkt aan Helsingborgs IF, de club van voormalig Celtic en Barcelona superster Henrik Larsson, nadat zijn zaakwaarnemer in het stadion was gespot. Maar Celebic ontkrachtte dit snel door te stellen dat hij daar was in naam van een andere client.

Verloren talent
Adu gaf zijn carrière een ‘kickstart’ bij DC United en vertrok daarna voor korte tijd naar Real Salt Lake. Hij maakte in deze fase dermate indruk, oa. als aanvoerder van het USMNT op de FIFA World Cup U-20, dat de Portugese topclub Benfica hem voor 2 miljoen overnam. Hij werd bestempeld als ‘the next Pelé’ en er werd hem een grote toekomst toegedicht. Toch wist hij nimmer écht te overtuigen.

Adu speelde daarna in Frankrijk, Griekenland Turkije en Brazilié voor ondermeer AS Monaco, Belenenses, Aris, Çaykur Rizespor en Bahia. Tussendoor kende hij een terugkeer in de MLS bij de Philadelphia Union. In 2004 won de aanvaller in dienst van DC United de MLS Cup en wist in 146 wedstrijden op het Amerikaanse continent 22 keer te scoren en 23 een goal voor te bereiden.

Freddy Adu lijkt onzorgvuldig te zijn omgegaan met zijn talent, maar krijgt hij nu de kans op eerherstel in Zweden? Wordt vervolgd!

Zal het voormalig wonderkind ooit weer constant op niveau kunnen acteren?

Ja
Nee
Misschien
Geen mening

Poll Maker

Foto: MLS.com

2 Reacties
  1. Hendrik Brands 6 jaar ago

    Verbazingwekkend dat deze jonge ooit een grote hype was. Is overal mislukt en heeft al de nodige clubs versleten. Zal nooit de speler worden die ooit voorspeld werd

  2. Jonathan Ploeg 6 jaar ago

    Adu is niet zorgvuldig omgesprongen met zijn kansen. Hij kon redelijk voetballen in de MLS, maar is te veel in zichzelf gaan geloven door de hetze rond zijn persoon. De stap naar Benfica was er één te ver.. Hij kwam niet eens uit de verf bij de nummer 5 van de Servische (!) competitie. Wellicht pakt hij zijn kans in Zweden..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen