Frank geïntroduceerd in Detroit

Door

Ondanks de moeilijke omstandigheden werd Lawrence Frank donderdag voorgesteld als de nieuwe coach van de Detroit Pistons.

De club die ooit zo dominant en gevreesd werd is nu al een aantal jaar op het verkeerde spoor beland en met Frank willen ze nu terugkeren naar hun oude vorm. Frank mocht weinig vertellen over de toekomst bij zijn nieuwe club omdat niets mag gezegd worden over spelers en dergelijke tijdens een lockout.

“Dit gaat een beetje ingewikkeld worden door de situatie waarin we ons bevinden”, zei Frank op de persconferentie. “Ik mag niet in details gaan en mag niet praten over de spelers, dus ik ga heel vaag moeten zijn.”

Frank vertelde daarom maar hoe vereerd hij was om voor een elite club te coachen en verwees naar de championship banners die ophingen in Detroit. “Als je naar de statistieken kijkt – zes opeenvolgende jaren in de conference finals, de playoffs behalen in acht van de laatste tien seizoenen en drie daarvan de titel behalen”, zei Frank. “Het is een eer.”

In de Palace of Auburn Hills (thuisbasis van de Pistons) is al lang geen vreugde meer geweest. In 2004 konden Chauncey Billups, Ben ‘Big Ben’ Wallace, Tayshaun Prince, Richard Hamilton en Rasheed Wallace de Pistons nog voorbij de Lakers loodsen om een titel te behalen maar nadien ging het bergaf.

Rasheed gaf er in 2009 de brui (bij de Celtics), die andere Wallace versierde een monster transfer naar de Bulls maar stelde teleur, Billups werd getrade naar de Nuggets en die andere twee sterren leken te verdwijnen in de achtergrond in Detroit.

In 2008 haalden de Pistons onder coach Michael Curry net aan de playoffs en werden ze gesweept door de Cavaliers. Curry kreeg de bons en nog een onervaren coach werd binnengehaald, John Kuester.

In twee seizoenen was de trainers palmares alles behalve motiverend: 57 wedstrijden gewonnen, 107 verloren. Ondertussen ging hij vaak in de clinch met één van de sterren van de oude garde, Richard Hamilton.

Met Lawrence Frank hebben de Pistons eindelijk een ervaren coach. Frank was jarenlang (03-09) de leider bij de New Jersey Nets (met o.a. Jason Kidd en Vince Carter) en bracht ze vier keer naar de playoffs. Hij moet het doen met een jonge bende en twee oude leiders: Prince en Hamilton. Nu blijft het afwachten of de reguliere competitie effectief zal plaatsnemen, fingers crossed.

Foto: www.speculativesports.com

 

Ook leuk om te lezen