Fox Sports zendt Big East Tournament live uit

Door

Georgetown v Villanova

Aankomende zondag is het selection sunday, de dag waarop teams horen of zij deel mogen nemen aan het aankomende NCAA Tournament. Maar voordat het zover is worden in maar liefst 31 conferences (met uitzondering van de Ivy League) de zogeheten conference tournaments afgewerkt, waarin de winnaars een ticket naar het NCAA Tournament kunnen verdienen.

Eén van de meer prestigieuze toernooien is in dit opzicht het Big East Tournament, dat vanaf komende nacht in Madison Square Garden plaatsvindt, en dat vanaf morgen live wordt uitgezonden door Fox Sports. Volgens de laatste prognoses zullen maar liefst zes van de tien teams uit de Big East uit gaan komen in het NCAA Tournament, en daarmee behoort dit toernooi tot één van de sterkste en meest spannende van het hele college basketball.

Het toernooi begint vanavond om twaalf uur Nederlandse tijd met het duel tussen Marquette (4-14 Big East) en Seton Hall (6-12 Big East), met daaropvolgend het duel tussen Creighton (4-14) en DePaul (6-12). Deze ‘voorrondes’ worden niet uitgezonden door Fox Sports, maar de affiches vanaf de tweede ronde, waarin teams als #4 Villanova, #22 Butler, #23 Georgetown en Providence uitkomen, worden allemaal live uitgezonden.

De eerste wedstrijd die live wordt uitgezonden is morgen (donderdag) om 17:00 (Nederlandse tijd), hierin neemt #4 Villanova het op tegen de winnaar van het duel tussen Marquette en Seton Hall. Om 19:30 vind vervolgens het tweede duel plaats tussen St. Johns en Providence, terwijl de winnaar van Creighton vs. DePaul het om 0:00 op mag nemen tegen de Hoyas van Georgetown. Tot slot speelt Xavier om 02:30 in de nacht tegen Butler.

De finale van het toernooi vindt zaterdag op zondag plaats om 01:00, en ook deze is live te zien op Fox Sports.

Big East Bracket

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen