FOX Sports en Chicago Bears op voet van oorlog

Door

Het zit niet helemaal lekker tussen FOX Sports en de Chicago Bears – en dat is nog zachtjes uitgedrukt. De wrevel onlokte de doorgaans zo soicijnse (lees: obligate) coach Lovie Smith zelfs tot een pittige uitspraak tijdens zijn wekelijkse perspraatje op woensdag. ,,Het minste wat de media kunnen doen is zich bij de juiste feiten houden. Dat lijkt me toch niet teveel gevraagd.”

De onmin tussen Fox Sports en de Bears duurt al een eeuwigheid. Middelpunt van de oorlog: quarterback Jay Cutler. De Bears zijn van mening dat Fox iedere gelegenheid aangrijpt om Cutler in een negatief daglicht te plaatsen. Niet alleen door middel van terloopse (en niet ter zake doende) opmerkingen, maar vooral ook door het telkens weer tonen van weinig flatteuze Cutler-tussenshots.

Voorbeeld: iedere quarterback wordt tijdens een wedstrijd aan de zijlijn meerdere keren getoond terwijl hij druk is met het besturen van foto’s. Hoewel ook Cutler niet anders doet, is er zelden een shot van een ‘studerende Cutler’ te zien. De Bears QB wordt altijd getoond als hij net even alleen zit, of een karakteristieke gezichtsuitdrukking laat zien. Aldus de Bears.

Vooral tijdens de NFC Championship Game maakte FOX het bont, aldus de club. Volgens menigeen was Cutler ondanks zijn blessure druk bezig geweest met het coachen en helpen van backup Caleb Hanie, maar FOX liet de wereld louter een mokkende en ogenschijnlijk ongeinteresseerde Cutler zien.

Twee weken geleden, rondom de thuisopener tegen de Atlanta Falcons, zetten de omroep z’n hetze voort. Analist Daryl Johnston rakelde de NFC Championship Game maar weer ‘ns op, en maakte daarbij gewag van “actual headlines in local papers” [sic], zoals Cutler Lacks Courage en Cutler’s No Leader. De Chicago Tribune ging maar ‘ns op onderzoek uit, en kwam tot de conclusie dat dergelijke krantenkoppen niet alleen niet in Chicago, maar helemaal nergens in Amerika waren verschenen. Met andere woorden: luchtfietserij en leugens van FOX.

Wat nog meer kwaad bloed zette, was het feit dat de omroep Jay Cutler niet had uitgenodigd voor de gebruikelijke sitdown voor het duel met de New Orleans Saints, afgelopen zondag. Iets wat gebruikelijk is en bij ieder duel gebeurt. Vervolgens begon play-by-play commentator Joe Buck tijdens de wedstrijd ook nog eens over de lichaamstaal en de plaats aan de zijnlijn van Cutler, al werd Buck snel op z’n plaats gezet door color commentator Troy Aikman.

Het zit de Chicago Bears in ieder geval verre van lekker. En een en ander zal aanstaande zondag ongetwijfeld een vervolg krijgen, als de Green Bay Packers naar Soldier Field komen, en FOX Sports daar kond van doet. Met opnieuw Buck en Aikman als spreekstalmeesters.

Arme Jay Cutler.

 

 Bekijk hier het fragment waarop Daryl Johnston en FOX Jay Cutler middels gefabriceerde krantenkoppen in een negatief daglicht stellen:
 

 

1 Reactie
  1. Sjoerd 9 jaar ago

    Agh daar staat FOX om bekend toch, lekker tegendraads zijn. Ze zijn toch ook zo anti Nederland?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen