Forbes: ‘New York Yankees meest waardevolle franchise’

Door

Atlanta Braves v New York Yankees

Forbes heeft voor de zeventiende keer op rij de New York Yankees uitgeroepen tot de meest waardevolle franchise in de MLB. Mocht je van plan zijn om de Yankees te kopen, dan zul je 2.5 miljard dollar op de toonbank moeten leggen.

De Bronx Bombers (27 World Series titels) hebben een ruime voorsprong op de Los Angeles Dodgers (twee miljard dollar) en de nummer drie, de Boston Red Sox (1.5 miljard dollar). De Tampa Bay Rays zijn de minst waardevolle organisatie (485 miljoen dollar).

Televisie-inkomsten
Het is interessant dat elk team in de MLB profiteert van de nieuwe tv-deals. Een team is nu gemiddeld 811 miljoen dollar waard, een stijging van negen procent vergeleken met een jaar geleden. En voor het eerst zijn er vijf teams die minstens één miljard dollar ontvangen van regionale omroepen.

Zo ontvangen de Dodgers over de komende 25 jaar maar liefst 8.35 miljard dollar aan televisie-inkomsten, de Seattle Mariners 2.5 miljard dollar over achttien jaar en de Philadelphia Phillies vanaf het seizoen 2016 vijf miljard dollar over 25 jaar.

Baseball is booming. De Dallas Cowboys (NFL) zijn de enige andere franchise uit de vier grote sporten in Amerika die de grens van twee miljard dollar passeren (2.3 miljard dollar).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen