Flyers zijn weer ‘back on track’

Door

Na een losing streak van vier wedstrijden waarmee de Philadelphia Flyers hun voorsprong in de Eastern Conference en Atlantic Division danig zagen slinken, lijken ze nu hun zaken weer op orde te hebben.

In Toronto wonnen ze tegen de Maple Leafs namelijk voor het eerst in drie weken een tweede wedstrijd op rij.

De Flyers kregen de overwinning al vroeg in de wedstrijd in de schoot geworpen. De spelers stonden namelijk nog geen vier minuten op het ijs toen Toronto-defenseman Mike Komisarek vanwege een gevaarlijke crosscheck meteen een game misconduct-penalty kreeg.

Hij kon dus meteen gaan douchen en de Maple Leafs kregen tevens een bijbehorende major penalty van vijf minuten.

Philadelphia pakte dit buitenkansje met beide handen aan, want ruim een minuut later opende Andrej Meszaros met een ziedend afstandsschot de score.
Toronto liep dus al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan en de problemen werd halverwege de tweede periode nog groter toen Darroll Powe de voorsprong van de Flyers verdubbelde.

Twee minuten later zorgde Mikhail Grabovski met de aansluitingstreffer echter weer voor wat hoop bij de thuisploeg.

Deze hoop was tevergeefs, want door een goal van Claude Giroux was de marge alweer snel twee goals.

Toronto kon dus weer opnieuw aan een inhaalrace beginnen, maar verder dan de aansluitingstreffer van Joffrey Lopul kwamen de Canadezen niet. Daarvoor had Philadelphia de wedstrijd te goed onder controle en zelfs zonder de geblesseerde topverdediger Chris Pronger wisten de Flyers de Maple Leafs verder van het scoren af te houden.

Door deze nederlaag, hun derde op rij alweer, staan de Maple Leafs inmiddels tiende in de Eastern Conference, op zes punten achterstand van die belangrijke achtste plek. De wedstrijd tegen de als zevende geplaatste Buffalo Sabres van komende zaterdag wordt dus een cruciaal duel in de strijd om een play-offticket.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Maple Leafs en de Flyers:

Ook leuk om te lezen