Flyers in laatste periode ruim langs Red Wings

Door

New York Rangers v Philadelphia Flyers

De Philadelphia Flyers hebben met een overwinning in Detroit de aansluiting met de subtop van de Metropolitan Division weer gemaakt. Makkelijk ging dit niet, pas in de derde periode konden de Flyers het verschil maken. Het werd uiteindelijk 6-3.

Tomas Tatar leek in de eerste twee periodes de man van de wedstrijd te gaan worden. De winger van de Detroit Red Wings produceerde twee doelpunten en had daarmee een fors aandeel in de 2-3 voorsprong die de Red Wings hadden opgebouwd.

De wedstrijd werd echter pas beslist in de derde periode. De Flyers voerden hun aantal powerplay goals in deze wedstrijd op van 1 naar 3. Sean Couturier was verder met twee doelpunten van grote waarde voor zijn ploeg. De 20-jarige aanvaller had bij de twee eerdere doelpunten van de Flyers ook al twee assists gegeven.

De Detroit Red Wings blijven met 35 punten derde in de Atlantic Division, De Philadelphia Flyers staan met 28 punten nu op gelijke hoogte in punten en wedstrijden met de nummer drie van de Metropolitan Division, de New York Rangers.

Overige uitslag Eastern Conference:

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 4-3 (na shootout)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen