Flyers gaan door met de reorganisatie

Door

Lange tijd leek het erop dat de strijd om oudgediende Jaromir Jagr zou gaan tussen de Detroit Red Wings en de club waarbij Jagr zijn grootste NHL-successen beleefde, de Pittsburgh Penguins. Deze twee clubs toonde immers de meest concrete interesse toen de Tsjech had aangegeven weer open te staan voor een rentree in de NHL.

Na verschillende gesprekken tussen de partijen en contractaanbiedingen van beide clubs bleef het echter te lang stil vanuit het kamp van Jagr, waardoor zowel de Red Wings als de Penguins vrijdag besloten om hun aanbod weer in te trekken. Dit bood andere partijen dus de ruimte om meer naar de voorgrond te treden in de strijd om de handtekening van de befaamde right winger.

Volgens de geruchtenmachine waren het nu vooral de Montreal Canadiens en de Philadelphia Flyers die zich van de diensten van Jagr wilden verzekeren en vrijdagmiddag kwam via het officiële Twitter-kanaal van de Flyers het verlossende woord: Jagr speelt volgend seizoen voor de club uit Philadelphia. Volgens TSN gaat het hier om een eenjarig contract ter waarde van 3,3 miljoen dollar.

De Flyers hebben vrijdag, op de dag dat contracten van een flink aantal spelers afliepen, sowieso niet stil gezeten, want eerder op de dag werden al verdediger Andreas Lilja en oud-Penguin Maxime Talbot aangetrokken. Talbot kijkt in ieder geval al uit om met Jagr te gaan spelen:

„Het is natuurlijk niet voor niets dat er zoveel interesse voor hem is in de free agent-markt; hij is gewoon een goede speler. Op het WK heeft hij laten zien dat hij nog steeds fantastisch kan ijshockeyen. Uit eigen ervaring weet ik dat het enorm lastig is om tegen hem te spelen en het is dus geweldig dat hij voor de Flyers heeft gekozen.”

Tegenover de komst van deze nieuwe spelers stond ook het vertrek van een aantal andere. Na het eerdere afscheid van Mike Richards, Jeff Carter, Darroll Powe en Daniel Carcillo vertrokken er vrijdag onder andere door het aflopen van contracten nog een aantal spelers.

Zo verliet verdediger Sean O’Donnell de club omdat zijn contract afliep en niet werd verlengd. Hetzelfde gold voor Ville Leino, die inmiddels al onderdak heeft gevonden bij de Buffalo Sabres waar zijn handtekening zette onder een zesjarig contract ter waarde van zeventwintig miljoen dollar.

Aanvaller Kris Versteeg werd vrijdag getrade met de Florida Panthers in ruil voor picks in de tweede ronde van de drafts van 2012 en 2013 en een in derde ronde in 2012. Versteeg heeft de verwachtingen die men van hem had in Philadelphia nooit echt waar kunnen maken na zijn komst halverwege het seizoen in een ruil met de Toronto Maple Leafs. Hierdoor mocht hij de club na slechts een half jaar dus alweer verlaten.

Met al deze veranderingen is het dus duidelijk dat er aan het begin van komend seizoen een compleet vernieuwd team van de Flyers op het ijs zal staan.

Foto: bleacherreport.com

 

Ook leuk om te lezen