Flyers de sterkste in Battle of Pennsylvania

Door

Philadelphia Flyers v Pittsburgh Penguins

De Philadelphia Flyers hebben de tweede onderlinge ontmoeting met de Pittsburgh Penguins gewonnen. Na drie perioden stond er een 2-1 winst voor de bezoekers op het bord, die daarvoor vooral Brayden Schenn mochten bedanken.

De Penguins begonnen als de betere partij aan de wedstrijd, maar vergaten zichzelf daarvoor in de eerste periode te belonen. Chris Kunitz had wel het net gevonden, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege een schoppende beweging tegen de puck. Brayden Schenn strafte de inefficiëntie van de Penguins af door laat in de periode 1-0 te maken.

Gedurende de tweede periode waren de verhoudingen gelijk aan elkaar en dit resulteerde in een 2-1 tussenstand na twee perioden. Sidney Crosby en opnieuw Brayden Schenn wisselden een powerplay goal uit. In periode drie deden beide ploegen elkaar geen pijn meer, waardoor de tweede goal van Schenn het winnende doelpunt bleek. Zowel de Penguins als de Flyers misten in de derde periode de overtuigingskracht om nog iets aan de eindstand te veranderen.

De Penguins blijven in de stand boven de Flyers staan, maar zijn wel aan mindere periode bezig. Het was alweer de derde verliespartij op rij voor Pittsburgh. De Flyers boekten hun derde opeenvolgende overwinning en lijken na een mindere start de weg omhoog te hebben gevonden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen