Flyers boeken vijfde overwinning op rij

Door

De leiders in de NHL, de Philadelphia Flyers, boekten vannacht de vijfde opeenvolgende zege.In eigen huis werden de New York Rangers met 4-1 verslagen. De Flyers verstevigde hiermee de leiding in de Atlantic Division en de NHL en staan nu vijf punten los van hun rivalen, de Pittsburgh Penguins.

Ondanks het feit dat de Flyers Chris Pronger, een steunpilaar in hun verdediging, vier tot zes weken moeten missen stond het defensieve blok erg goed. Het goede en degelijke defensieve spel komt volgens Pronger doordat de verdediging in de breedte erg goed in elkaar steekt. ,,Ik ben misschien de speler die het langst op het ijs staat in een wedstrijd, zo’n 22 tot 23 minuten. Maar de verdediger met het minste minuten staat er ook al snel 17 tot 18 minuten op, dat betekent dat we niet veel voor elkaar onder doen en dat is een goed teken. Zeker als je ziet dat ik er nu met een blessure zo’n zes weken eruit ben,” aldus de assistant captain van de Flyers tijdens een cofference call met ESPN.

Het gehele seizoen is er voor de Flyers verdedigenderwijs geen vuiltje aan de lucht. De Flyers is het derde team in de NHL als het om gemiddelde goals tegen gaat (2.32 goals per wedstrijd). Alleen de Boston Bruins (2.00) en de Montreal Canadiens (2.16) krijgen gemiddeld per wedstrijd minder goals tegen.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen