Floyd Mayweather verslaat Manny Pacquiao in ‘Fight of the Century’

Door

mayweather

Floyd Mayweather heeft zaterdagavond in een kolkende MGM Grand Garden Arena in Las Vegas Manny Pacquiao verslagen. In ‘The Fight of the Century’ klopte de Amerikaan zijn Filipijnse tegenstander op punten.

Miljoenen kijkers voor het scherm en talloze bekendheden langs de ring zagen hoe Mayweather van bij de start de bovenhand nam. Pacquiao werd meteen in het defensief gedrongen maar kwam na enkele rondes toch beter in de kamp. Mayweather leek fysiek echter sterker en hield al bij al vlot de controle, ook al pakte zijn tegenstander in het slot nog uit met een offensief.

Na de laatste gong werd Mayweather door de kamprechters uitgeroepen tot winnaar op punten (118-110, 116-112, 116-112). De 38-jarige Amerikaan boekte zo zijn 48e zege in evenveel kampen. Pacquiao leed zijn zesde nederlaag in 65 gevechten (57 zeges, 2 onbeslist).

‘Dacht dat ik gewonnen had’

Mayweather is dankzij de overwinning nu ook WBO-kampioen bij de welters. Hij was het al bij de WBA en WBC. Na afloop van de kamp had de Amerikaan lovende woorden voor zijn tegenstander. ‘Hij is een uitstekende bokser. Het was het lange wachten waard.’ In september wil Mayweather al opnieuw in de ring stappen om zijn titels te verdedigen. Daarna wil hij een punt zetten achter zijn carrière.

Manny Pacquiao zei na afloop dat hij had verwacht als winnaar te worden uitgeroepen. ‘Ik dacht dat ik de kamp had gewonnen. Hij deed weinig, liep vooral rond. Ik heb hem vaak geraakt.’ Op de persconferentie na de wedstrijd onthulde de Filipijn dat hij niet volledig fit was. Tijdens een training liep hij immers een blessure aan de rechterschouder op. Niettemin besliste ‘Pac-Man’ door te gaan en Mayweather te bekampen.

Met een omzet van zo’n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) brak ‘The Fight of the Century’ alle records. Floyd ‘Money’ Mayweather strijkt minstens 120 miljoen dollar op, Pacquiao is verzekerd van minimaal 80 miljoen dollar.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen