Florida en Kansas State imponeren

Door

Terwijl de (1) Alabama Crimson Tide op cruise control door hun wedstrijden komen is daarachter een schitterende strijd losgebarsten voor de tweede plek. Zowel (2) Florida Gators als (4) Kansas State Wildcats imponeerden gisteren en kunnen teams als (3) Oregon Ducks en (5) Notre Dame Fighting Irish nog wel eens veroordelen tot een strijd om ‘slechts’ de vier grote bowls.

Alabama versloeg met 44-13 Tennessee en deed daarmee wat ze moesten doen, maar indrukwekkender was de overwinning van Florida op (7) South Carolina Gamecocks, die hun knappe reeks van overwinningen hardhandig onderbroken zagen worden door met 44-11 onderuit te gaan. Oregon had ’t na een aantal blow-outs voor hun doen lastig tegen de Arizona State Sun Devils, die met 43-21 verloren van de Ducks, maar hen daarmee meer tegenstand boden dan de heren uit Oregon vooralsnog hadden meegemaakt.

Kansas State is dit jaar enorme verrassing. Ze stonden hier en daar wel op wat lijstjes, maar dat ze vooralsnog mee zouden doen om de titel is een geweldige ontwikkeling. Gisteravond sloegen de Wildcats de definitieve nagel in de kist van de (13) West Virginia Mountaineers, die twee weken geleden tot de absolute top leken te behoren maar na de vernederende upset tegen Texas Tech vorige week en het verlies tegen Kansas State (55-14) deze week ver weg zullen zakken.

Ook de Notre Dame Fighting Irish behielden hun ongeslagen status, maar de winst tegen BYU ging niet van harte en de wisselvallige offense kan hen de komende weken opbreken. 17-14 tegen een ongerankte opponent was namelijk veruit de minste uitslag van de huidige top tien en dat kan hen in de BCS rankings opbreken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen