Flashback: Het avontuur van Thierry Henry bij New York Red Bulls

Door

New York Red Bulls v Sporting Kansas City

Op dinsdag 16 december maakte Thierry Henry via zijn Facebookpagina bekend dat hij gaat stoppen met voetballen. De 37-jarige oud-spits hangt zijn schoenen aan de wilgen, en zal analist worden bij het Britse Sky Sports.

Met zijn afscheid komt er een einde aan een imposante loopbaan van de Franse spits. Van 1994 tot 2014 kwam Henry uit voor AS Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona en New York Red Bulls. Bij de club uit New York sluit Henry zijn prachtige carriére af. Een korte terugblik op zijn periode bij de Red Bulls:

juli 2010: Henry wordt uithangbord van het Amerikaanse voetbal

In juli 2010 tekent Henry een meerjarig contract bij de New York Red Bulls. Hij kwam destijds op 33-jarige leeftijd transfervrij over van FC Barcelona. Naast Henry speelde destijds een andere wereldster in de MLS. Bij LA Galaxy speelde David Beckham op het middenveld. De komst van Henry en Beckham heeft de MLS goed gedaan. De competitie is in een paar jaar tijd enorm gegroeid, en is nu zelfs via de Nederlandse TV (Sport1) te zien.

Geen grote successen, maar zijn klasse was nog altijd zichtbaar:

Toen Henry in 2010 koos voor een avontuur in de MLS, was Henry op een punt in zijn carriére dat zijn beste jaren achter hem lagen. Toch liet de Franse spits regelmatig zijn klasse zien. Aan de hand van Henry won de New York Red Bulls tweemaal de MLS Eastern Conference, maar kon men nimmer het kampioenschap winnen. Ondanks dat was Henry mateloos populair in de MLS, en zaten er elke thuiswedstrijd ruim 20.000 supporters in het stadion.

Legendarische terugkeer bij oude liefde:

Op 6 januari 2012 maakt Henry bekend terug te keren bij Arsenal, wat de Fransman voor twee maanden huurt van New York Red Bulls. Het voornaamste doel van Henry was om fit te blijven, en enkele wedstrijden mee te spelen. In zijn rentree bij Arsenal scoorde Henry de winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen Leeds United. Na 4 wedstrijd voor Arsenal te hebben gespeeld, keert Henry weer terug bij de Red Bulls.

thierry-henry-leeds-goal
Dolle vreugde bij Henry, na zijn treffer tegen Leeds United

Geen gedroomd afscheid:

Afgelopen seizoen werden Henry en de New York Red Bulls in de halve finale van de MLS play-offs uitgeschakeld door New England Revolution. In twee spannende wedstrijden kwamen de Red Bulls niet tekort om de finale te bereiken. Voor Henry was deze tweeluik zijn laatste kunstje op het allerhoogste niveau. De voormalig-spits gaf bij zijn officiële afscheid aan zich te richten op zijn nieuwe uitdaging als analist bij Sky Sports.

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen